Ingrediente:
1 cana orez
3 cani lapte
2 plicuri zahar vanilat
50 g zahar( dupa gust)
coaja de la o lamaie
3 oua
3 mere
scortisoara
sare
Mod de preparare:
Orezul se spala bine si se lasa la scurs.
Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.Se reduce focul , si se lasa orezul sa fiarba la foc mic , invartind din cand in cand.Dupa 10 minute se adauga zaharul si dupa inca 10 minute, orezul este fiert , chiar daca a mai ramas lapte( acesta va fi absorbit de orez).Se lasa sa se raceasca.
Un vas de yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet.
Galbenusurile se amesteca cu orezul si coaja de lamaie.
Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza incet in orez.
Merele spalate se scobesc de cotor si se taie feliute subtiri.
Jumatate din orez se pune in vasul termorezistent , acoperim cu un strat cu mere si adaugam scortisoara peste mere.Punem cealalta jumatate de orez si acoperim cu un alt strat cu felii de mere, scortisoara si zahar care la coacere se va carameliza.
Budinca se poate servi stropita cu sirop de fructe, facut in casa.
Pagini
marți, 23 februarie 2010
Budinca de orez cu lapte mere si scortisoara
By In bucatarie la Sidy
Posted at 12:05
Alte dulciuri
No comments
Multumesc pentru vizita dvs
"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen
Tipariti reteta
- Masurarea ingredientelor in bucatarie fara cantar
- Sirop de zmeura - la rece
- Prajitura cu urda
- Prajitura in doua culori, de post
- Miel la ceaun cu sos de vin alb - facut la stana
- Crema de zahar ars, cu blat
- Pastrama din piept de curcan
- Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana
- Pasta de gogosari( sau ardei kapia)
- Ciorba de ardei umpluti
Cele mai citite retete
MasterChef
Blogroll
Bloguri pe care le urmaresc.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Totalul afișărilor de pagină
Interviu Gustos.ro
Interviu Gustos.ro
Interviu acordat www.gustos.ro.
Cititi interviul aici.
0 comentarii: