Ingrediente
1 kg burta vita
0,5 kg carne vita cu os
3-4 morcovi
1-2 radacina partunjel
1 pastarnac
1/2 telina
1/2 gulie
1 ceapa
1 caciulie usturoi
2-3 felii de gogosari murati
2 foi dafin
leustean
piper boabe
sare
2 galbenusuri
200 ml smantana
patrunjel verde
zeama de pe ardei iute( sau altceva cu ce vreti sa acriti)
Mod de preparare
Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe( o lingura) sare si 4-5 catei de usturoi. Din momentul cand incepe sa fiarba o lasam 30-40 minute, sa fiarba bine burta.
Intre timp punem carnea de vita la fiert in apa cu sare, adunam spuma si adaugam zarzavatul , mai putin un morcov pe care il razuim pe razatoarea cu gauri mici si apoi il calim in putin ulei pina lasa o culoare placuta portocalie.
Dupa ce sunt toate fierte, strecuram si supa si burta fiarta. Supa strecurata o punem din nou la fiert , adaugam burta fiarta, leusteanul si usturoi presat cam 6-7 catei ( dupa gust) , mai adaugam sare si piper daca este cazul si lasam sa dea in clocot apoi stingem focul sub ciorba.
Galbenusurile le amestecam bine cu smantana si un polonic de ciorba, apoi rasturnam compozitia in ciorba si invartim.
Gogosarul il taiem felii subtiri si il adaugam la ciorba impreuna cu morcovul calit.Amestecam si presaram deasupra patrunjelul tocat marunt si adaugam zeama de pe ardeiul iute, dupa gust.
Pofta mare !
Pagini
luni, 22 februarie 2010
Ciorba de burta alla Sidy
By In bucatarie la Sidy
Posted at 19:46
Ciorbe
4 comments
Multumesc pentru vizita dvs
"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen
Tipariti reteta
- Masurarea ingredientelor in bucatarie fara cantar
- Sirop de zmeura - la rece
- Prajitura cu urda
- Prajitura in doua culori, de post
- Miel la ceaun cu sos de vin alb - facut la stana
- Crema de zahar ars, cu blat
- Pastrama din piept de curcan
- Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana
- Pasta de gogosari( sau ardei kapia)
- Ciorba de ardei umpluti
Cele mai citite retete
MasterChef
Blogroll
Bloguri pe care le urmaresc.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Totalul afișărilor de pagină
Interviu Gustos.ro
Interviu Gustos.ro
Interviu acordat www.gustos.ro.
Cititi interviul aici.
O bunatate de ciorba,preferata mea.
RăspundețiȘtergereBuna tare supa ta! Am gustat si eu un pic direct din oala, sper ca nu te superi...prea tare! Succes!
RăspundețiȘtergereEugenia
uite adresa mea de blog:
http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/?bid=BP00990
(in "vizualizati profilul meu, le gasesti si pe celelalte 3 (mai profesionale) Pa, o zi excelenta
Votat ciorbita yumi,yumi...stiu sigur ca e tare buna. Bafta!
RăspundețiȘtergereVot 291 pt tine...bafta!
RăspundețiȘtergere