luni, 15 februarie 2010

Ciorba a la grec cu conopida

By Sidonia Toncean   Posted at  18:38   Ciorbe No comments







Ingrediente:
maruntaie de pui(curcan) cu os
2 morcovi
1 patrunjel radacina
1 telina mica
1/2 gulie
1 cartof
2-300 g conopida
1 ceapa
ardei rosu si verde
2 galbenusuri
200 ml smantana
zeama de lamaie
un pumn orez
patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare:
Carnea de pui ( curcan) se taie in bucati mici si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza.
Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la sfarsit se scoate din ciorba si se arunca).
Dupa ce s-a spumuit ciorba adaugam tot zarzavatul , apa daca mai este cazul, sare , piper si lasam sa fiarba bine carnea si legumele.
Cand sunt aproape fierte toate,adaugam conopida( a mea a fost congelata), orezul spalat iar galbenusurile se bat bine, se adauga smanatana si un polonic cu ciorba fierbinte.Stingem focul sub ciorba, scoatem ceapa si adaugam zeama de lamaie.Amestecam bine galbenusurile cu smantana si cu ciorba apoi rasturnam compozitia peste ciorba , invartim bine si presaram deasupra patrunjelul verde tocat.
Se serveste cu ardei iute linga ciorba.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.