Ingrediente:
1 pachet aluat foitaj
1kg ceapa rosie
300g kaiser
300g cascaval mai tare
400g smantana 12% grasime
5 oua
1 lingurita enibahar macinat
nucsoara
40ml ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi adaugam kaizerul taiat cubulete si il calim.
Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste kaizer.
Se condimenteaza cu ienibahar, nucsoara,sare si piper si se caleste timp de 5 minute.
Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras .
Se aseaza o foaie in tava tapetata cu hartie de copt si se inteapa cu furculita.
Ceapa si kaiserul se intind uniform pe toata suprafata aluatului, dupa care se adauga amestecul din oua, smantana si cascaval apoi adaugam cealalta foaie pe care am crestat-o din loc in loc.
Se da la cuptorul preancalzit timp de 30-40 de minute pina prinde o crusta aurie deasupra.
Se serveste fierbinte,dar la fel de buna este si rece.
Pofta mare !
PS ...reteta este a Silviei V. vareia ii multumesc foarte mult pentru aceasta idee...
Pagini
marți, 23 februarie 2010
Placinta cu ceapa Silvye
By In bucatarie la Sidy
Posted at 18:23
Aperitive
2 comments
Multumesc pentru vizita dvs
"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen
Tipariti reteta
- Masurarea ingredientelor in bucatarie fara cantar
- Sirop de zmeura - la rece
- Prajitura cu urda
- Prajitura in doua culori, de post
- Miel la ceaun cu sos de vin alb - facut la stana
- Crema de zahar ars, cu blat
- Pastrama din piept de curcan
- Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana
- Pasta de gogosari( sau ardei kapia)
- Ciorba de ardei umpluti
Cele mai citite retete
MasterChef
Blogroll
Bloguri pe care le urmaresc.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Totalul afișărilor de pagină
Interviu Gustos.ro
Interviu Gustos.ro
Interviu acordat www.gustos.ro.
Cititi interviul aici.
Buna placinta imi place mult
RăspundețiȘtergereArata de minune!
Sidy,ce frumoasa a iesit.
RăspundețiȘtergere