Ingrediente:
350 g spanac congelat
800 g cartofi albi
4 oua
70 ml smantana
2 linguri faina
1 plic praf de copt
50 g pesmet
nucsoara
4 catei usturoi
sare
piper
ulei
putin cascaval
Mod de preparare:
Se decongeleaza spanacul punandu-l sa se scurga intr-o strecuratoare.
Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare si nucsoara razuita.
Spanacul bine scurs se amesteca , intr-un vas , cu ouale ( albusul se poate bate spuma), smantana si condimentele.Se adauga apoi cartofii fierti si scursi, pesmetul, faina, praful de copt si usturoiul presat.
Se amesteca bine de tot, se asezoneaza daca mai este cazul , apoi se lasa deoparte 30 minute sa se patrunda bine toate ingredientele.
Un vas Yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Amestecul de spanac il rasurnam in vasul Yenna , razuim putin cascaval si il dam la cuptorul dinainte incalzit cam 20-30 minute.
Spanacul se poate servi ca atare sau drept garnitura la fripturi.
Daca doriti spanacul se poate frige in ulei, ca si chiftelutele.
Pofta mare !
PS....ideea am primit-o de la "surioara mea" Laura Schuster ( http://leckereien.blogspot.com/ ) careia ii multumesc tare mult !
Pagini
marți, 23 februarie 2010
Sufleu de spanac cu cartofi
By In bucatarie la Sidy
Posted at 12:43
Alte mancaruri
2 comments
Multumesc pentru vizita dvs
"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen
Tipariti reteta
- Masurarea ingredientelor in bucatarie fara cantar
- Sirop de zmeura - la rece
- Prajitura cu urda
- Prajitura in doua culori, de post
- Miel la ceaun cu sos de vin alb - facut la stana
- Crema de zahar ars, cu blat
- Pastrama din piept de curcan
- Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana
- Pasta de gogosari( sau ardei kapia)
- Ciorba de ardei umpluti
Cele mai citite retete
MasterChef
Blogroll
Bloguri pe care le urmaresc.
http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Totalul afișărilor de pagină
Interviu Gustos.ro
Interviu Gustos.ro
Interviu acordat www.gustos.ro.
Cititi interviul aici.
Este o ...idee bună!
RăspundețiȘtergereAm să o încerc şi eu cu prima ocazie!
Hallölchen surioara!!!
RăspundețiȘtergereIa uite ca ai facut alta bunatate...ti-a iesit super faina!sa va fie de bine!
Tocmai am intrat sa vad ce mai gasteti ca, momentan nu prea am pofta de nimic, dar barbatii mei asteapta...egal ca eu am pofta sau nu :-)
te pupacesc dulce si spor la bucatarit!!!
Laura S.