Ingrediente:
Crema :
8 oua, 1 l lapte , 150 g zahar si un plic zahar vanilat Burbon.
Blatul :
5 oua, 1 cana faina si 1 cana zahar
A doua crema: un pachet de piure de castane, 1 cutie crema Tiramisu de la Dr Oetker
Frisca Milli 30% grasime, un blat de tort din comert
Mod de preparare:
Crema :
8 oua, 1 l lapte , 150 g zahar si un plic zahar vanilat Burbon.
Blatul :
5 oua, 1 cana faina si 1 cana zahar
A doua crema: un pachet de piure de castane, 1 cutie crema Tiramisu de la Dr Oetker
Frisca Milli 30% grasime, un blat de tort din comert
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca.
Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.
Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .
In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra.
Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
Dupa ce am scos tortul din cuptor se rastoarna cu gura in jos pe un platou si NU SE RIDICA cratita pina A DOUA ZI !!!
Se tine la rece.
Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.
V-a iesi un tort inalt frumos...
Tortul se orneaza cu frisca , dupa preferinte...
Este putin de lucru...dar nu veti regreta !
Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.
Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .
In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra.
Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
Dupa ce am scos tortul din cuptor se rastoarna cu gura in jos pe un platou si NU SE RIDICA cratita pina A DOUA ZI !!!
Se tine la rece.
Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.
V-a iesi un tort inalt frumos...
Tortul se orneaza cu frisca , dupa preferinte...
Este putin de lucru...dar nu veti regreta !
Pofta mare !
Foarte frumos si elegant!Este pentru nepotel?Un weekend frumos.Te-am pupat.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult draga mea ! Este pentru fiul meu...l-am facut mai demult. Pentru nepotel am facut chiar acum unul si am sa-l postez cat de curand.
RăspundețiȘtergereTe tzuc cu mare drag !
Viorica Suciu
RăspundețiȘtergereArată grozav si tot pe atat de bun cred ca si este. Îmi place.
Ai dreptate Viorica, chiar asa a fost !
ȘtergereIuliana Tarnoveanu
RăspundețiȘtergereBuuuuuuun dar trebuie sa gusti numai! Îmi place...
Iuliana o feliuta mica doar....
ȘtergereMargareta Cismasiu
RăspundețiȘtergereBun si aspectuos asa cum ne-ai obisnuit. Îmi place ·
Multumesc mult de tot draga mea Marga !
ȘtergereSidy, arata de nota douazeci, te chem si la mine sa faci unul din asta de ziua mea :P sunt sigura ca este foarte gustos, am mancat candva, in studentie, castane comestibile, acum nu-mi mai amintesc gustul lor, dar mai tin minte ca mi-au placut!
RăspundețiȘtergereVin cu mare drag Oana...pentru tine, oricand !
ȘtergereLa voi nu se gasesc pe strada castane prajite ? Sau in piata ?
Pireu de castane gasesti in comert la borcan sau ambalat ca si untul...Daca ai castane , am o reteta minunta de piure !
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ȘtergereLia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereFoarte frumos ornat 👌cât despre gust, yumi...sigur este un deliciu 😋 iubesc piureul de castane 👍.Îmi place .
Covatariu Rodica
RăspundețiȘtergereSunt convinsa ca este delicios. Am mai mancat cand eram la scoala la Fagaras. Ne-a adus Jeni de la Baia mare, nu eta ca acesta dar a fost delicios. Nu am mai mancat de atunci. Astept si eu o feliuta acolo cat de mica mica mica😅😅😅😅 .Îmi place ·
Genica Stetca
RăspundețiȘtergereA mai ramas ceva din tort ? Pentru cati poftim ,trebuie sa faci un tort cat roata carului !!! Îmi place ·
Monica Deiceanu
RăspundețiȘtergereF bun si pireu de castane ai da un gust fantastic ! Îmi place ·