vineri, 10 iunie 2011

Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos

By Sidonia Toncean   Posted at  15:09   Prajituri 2 comments










Ingrediente:
1kg faina alba
3 oua
1 cana si 1/2 lapte caldut
50 g drojdie
100 g zahar praf
coaja rasa de la o lamaie
250 g untura sau margarina
1/2 lingurita sare
1 borcan gem de caise
80 g nuca de cocos

Mod de preparare:
Drojdia faramitata cu o lingurita cu zahar si 50 ml lapte caldut se pune la cald pina creste bine de tot.
Cernem faina intr-un bol mare ,punem drojdia, adaugam ouale( in pozele mele se vede cantitatea dubla) , zaharul si coaja de lamaie.Adaugam treptat untura(margarina) topita dar nu fierbinte , amestecam si apoi punem  laptele cate putin.
Framantam bine cam 15-20 minute, apoi lasam sa dospeasca acoperit la cald ,pina isi dubleaza volumul, cam 30 minute.
Dupa ce aluatul este dospit, il punem pe masa presarata cu faina si facem 4-5 cocuti.Ii mai lasam 10-15 minute sa doaspeasca apoi ii intindem cu sucitoarea, pe rand si taiem cu cutitul in 8 triunghiuri.
Gemul il amestecam cu nuca de cocos si punem cate o lingurita pe fiecare triunghi.Rasucim cornuletele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.Le facem cu ou deasupra si presaram putin zahar apoi le dam la cuptorul incins la 180 de grade C pine se rumenesc deasupra avand o crusta aramie.
Merg de minune linga o cana cu lapte proaspat sau linga o cafea.
Pofta mare !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

2 comentarii:

  1. Cat de bine arata cornurile tale,am sa fac si eu ,sunt tare apetisante!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce frumoase sunt cornurile tale!!! crescute bine si pufoase!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.