Ingrediente :
2 l lapte fierbinte
1,4 kg brînza de vaci
1 margarină (unt)
3 ouă
3 linguriţe rase cu sare
1 linguriţă bicarbonat
Mod de preparare :
Se amestecă bine laptele fierbinte cu brînza , apoi se strecoară bine printr-un tifon . Se adaugă margarina(unt) topită (dar nu caldă) , ouăle , bicarbonatul şi sarea .
Se pune pe aragaz şi se amestecă pînă devine lucioasă .
Cînd este gata se pune într-o formă (de care doriţi)
Cine doreşte poate adăuga chimion măcinat sau boia, depinde de gustul fiecareia...
Pofta mare!
foarte buna branzica aceasta!
RăspundețiȘtergereArata bine sa stii ca o sa incerc si eu sant curioasa !!!
RăspundețiȘtergereFac si eu in casa,dar alta reteta.Am sa incerc si asa,ca arata bine.Multumesc mult de tot ca mi te-ai alaturat,sper sa ma mai vizitezi.O zi buna sa ai!
RăspundețiȘtergereEi,daca mi-ar reusi as fi bucuroasa sa-i dau copilului asa ceva facut in casa!Pupici,Sidy!
RăspundețiȘtergereCred ca e o bunatate!!O sa incerc si eu varianta asta!!!Pupici!!!
RăspundețiȘtergerenu am facut pana acum niciodata branza topita in casa....cam ce cantitate iti iese din aceste ingrediente? Si inca o chestie foarte importanta pentru preferintele piticilor mei : iti iese fina asa ca si cea de cumparat? Tare mult mi-ar place sa fac si eu sa le dau copiilor branzica topita facuta in casa.
RăspundețiȘtergereTe pup !