marți, 17 iulie 2012

06-08 iulie 2012 a IV-a Mare Intalneala de la Alba Iulia- Partea a II-a

By In bucatarie la Sidy   Posted at  19:53   Intilniri 10 comments

Si am ajuns la Pensiunea Perla Muresului cam pe la orele 22.00....era deja intuneric.Pensiunea de 3*** este situată în inima Transilvaniei, la intrarea în municipiul Alba-Iulia, înainte de podul de peste râul Mureş, pe stinga.
Construcţia este nouă şi are 10 camere cu 2 paturi sau pat matrimonial, dotate cu baie proprie, televizor şi internet.
Pensiunea dispune de restaurant cu bucătărie tradiţional românească .
Parcarea proprie, terasa, locul pentru agrement cu grătar şi cuptor de pâine, întregesc oferta pensiunii.








Cum am ajuns am facut apelul ca din masinile cate erau....lipsea una: masina Alinei.O sun pe Iuliana de la Craiova- stiam ca Alina conduce - si o intreb unde sunt.Imi raspunde ca sunt aproape de....Turda !!!
Intr-adevar daca nu cunosti traseul te ratacesti ,pentru ca in Aiud nu este indicator pentru Alba Iulia, la dreapta. Asa ca desi noi am stat cat am putut de adunate toate masinile, fiind deja intuneric, Alina nu a vazut cand am luat-o spre dreapta si a mers inainte.Oricum i-am explicat pe unde sa vina si unde sa o ia la stanga dupa podul peste Mures , sa ajunga la pensiune.
Pina sa ajunga fetele de pe traseu, am unit niste mese, iar domnul Nelu( fratele patroanei, d-na Viorica, o femeie de milioane)a sosit cu harbele aburinde cu bere....
Cum eram cu totii satui de bunatatile de la Conacul Secuiesc, berea asta rece numai ce a sfarait la gurile noastre....ne-am apucat de povestit si nici nu am observat cand s-a facut deja ora 01.00. Am mers la culcare ca doar a doua zi la 09.00 aveam micul dejun( inclis in pret) si multe locuri de vizitat.
Sambata 07 iulie 2012

Dimineata ne-am trezit devreme si fiecare cum facea ochi si isi termina activitatile de dimineata venea la o cafea pe terasa si povesteam.
La ora 09.00 se servea micul dejun - bufet suedez :




Au mai fost si niste ochiuri minunate dar vad ca am uitat sa le pozez.
Fiecare a mancat cat a vrut, au avut si niste gemuri de casa delicioase, o socata buna rece de la frigider , iar cafeaua a curs...puteai sa bei cata ai vrut.
Dupa ce am servit micul dejun am pornit catre Cetatea Alba Carolina sa asistam la schimbarea garzii, mai ales pentru fetele care nu au vazut inca acest minunat ceremonial.
Asa ca am pornit care cetate si pe drum ne-am oprit sa facem cateva poze in minunata cetate. Daca nu ati vazut-o inca merita sa mergeti intr-o sambata , sa fiti acolo la orele 12.00 sa vedeti si ceremonialul.







Fiind foarte, foarte cald si pentru ca eu si Valy am vazut cetatea si ceremonialul de cinci ori deja , am preferat sa stam la o inghetata si o apa plata rece la unbra unui nuc, pe o terasa,cu Gabi si Mone ,asteptand fetele sa revina din cetate.
Pe cand s-a terminat vizita la Cetate , Lenuta si Angela au sunat ca pornesc din Tarnaveni spre Manastirea Ramet si ca urma sa ne intilnim acolo.
Asa ca am luat repede o hatarare sa mergem la Mall-ul din Alba Iulia, la Bucatarul meu , unde stiam deja ca se mananca bine si la un pret foarte acceptabil.Asa ca ne-am luat prinzul la caserola, am trecut peste micile incidente aparute ( Valy nu ne mai putea scoate din Mall) si ne-am indreptat spre Aiud , unde chiar in centru trebuie sa urmaresti atent indicatoarele , pentru ca din cauza copacilor nu se mai vad si nu sti cand trebuie sa o iei in stinga spre manastire.
Dar cum noi am mai fost acolo, am fost iar cu masina in fata si am asteptat sa se imcoloneze toate masinile dupa noi.
Cand am ajuns la Ramet atunci au ajuns si fetele de la Tarnaveni, cu Nelu si scumpa nepotica a Lenutei, Cristiana.( isteata foc dupa cate am povestit cu ea, ca de frumoasa, nu mai vorbesc)
Cum am coborat din masini au urmat pupicii de rigoare si imbratisarile.
Credeti ca apoi am vizitat manastirea ?
Va inselati...ne era foame si toata lumea ne-am luat cuminti caserolele si am mancat.




Trebuia sa ne balacim apoi putin si in paraias, nu ???
Si in sfarsit am vizitat Manastirea Ramet  http://www.youtube.com/watch?v=Z-TaKYGSNJQ
Merita vizitata .Este printre cele mai vechi asezaminte monahale ortodoxe, fiind intemeiata inca din prima jumatate a secolului al XIII-lea.
Schitul, intemeiat catre sfarsitul secolului al XIV-lea, pastreaza si vechea biserica de piatra.
Pictura mesterului popular Mihu din Crisul Alb (conform inscriptiei din anul 1376) se evidentiaza prin calitatile artistice: simtul culorilor, varietatea fizionomiilor si precizia graficei.
Curtea din Viena va permite la 1792 repararea bisericii, dar numai ca biserică de mir, iar în chilii s-a organizat şcoală. Pentru biserică au fost apoi lungi dispute cu autorităţile ecleziastice de la Blaj până când în 1827 locuitorii obţin definitiv dreptul de a o avea ca lăcaş de închinăciune ortodox.
Din 1955 Râmeţul devine mânăstire de maici si se scrie una dintre cele mai frumoase file ale istoriei ei. Duhovnicii de renume Dometie Manolache, Ioachim Popa şi Filotei Stoica vor face ca înspre Râmeţ să se îndrepte multe suflete zbuciumate pentru a-şi găsi mângâierea, iar stareţa Ierusalima Ghibu, cu cele peste şaptezeci de maici câte numără soborul astăzi, vor realiza lucruri la care poate nici nu se gândea cineva
Piatra de temelie pentru biserica noua s-a pus în 1982 şi lucrările au durat peste zece ani.Pictura a execut-o maiestrul Grigorie Popescu cu echipa lui.
Acum doi ani cand am mai fost inca se mai lucra( construia) la chilii si ateliere. Dar acum totul este gata, este curat si este multa liniste.





 Inapoia foisorului stiti ce am descoperit ??? Stupii maicutelor, pe care bineinteles, Valy le-a inspectat...





Izvorul Tamaduirii de unde toata lumea lua apa....


Din pacate un nor mare negru si tunetele ne-au alungat repede , repede de la manastire, astfel incat ne-am luat  ramas bun de la fetele din Tarnaveni, asa in fuga, ne-am imbarcat in masini si ne-am indreptat catre Alba Iulia.
Ce am facut in acea seara minunata, pe terasa pensiunii Perla Muresului ???
Va voi povesti cat de curand....

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

10 comentarii:

  1. Ce stil frumos de povestit ai Sidonia.
    Acuma cand imi aduc aminte de peripetiile lui Alina(cum a ramas fara benzina,cum s-a pierdut de noi)imi vine sa rad dar la momentul respectiv nu era de ras.
    Camelia chiar imi spunea astazi..........auzi mai Medi ,aparatul tau de fotografiat nu face poze bune..........de ce? ,o intreb..........pentru ca eu in toate pozele am iesit grasa............hahaha.Si ei i-a placut tare mult si a povestit si alor ei si la anul a zis ca va fi din nou prezenta.
    Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim cu totii sanatosi si sa ne intalnim multi ani de-acum incolo pentru ca este foarte frumos impreuna.
    Te pup si te imbratisez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Suuuuuuuuuuuupeeeeerrrrrrrrrrrrrr!!!!!!
    Eu una mai vreau sa ma ratacesc !!!!!!ha ha ha !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa cum spui draga MEDI sa ne tina DD sanatatea si...Ministerul de Finante buzunarele ,sa putem sa ne intilnim si de acum incolo multi ani inainte, ca tare fain a fost !!!
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. ALINAaaaaaaa pai nu erati voi daca nu v-ati fi ratacit sau sa patiti ceva pe drum....
    Lasa ca a fost tare fain si macar ne-am mai distrat oleaca !
    Chiar daca pe tine te apucasera nervii atunci...
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  5. MEDI sa-i transmiti CAMELIEI ca o asteptam cu drag si la anul.....!

    RăspundețiȘtergere
  6. Totul la superlativ. Nici nu se putea altfel. O poveste minunata cu oameni deosebiti, care trebuie sa continue si cu siguranta asa va fi.
    Pupici si sa nu mai zici acum ca n-am trecut pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa e, fetelor, sa dea Dumnezeu sa ne putem intalni muuuuulti ani de-acum incolo! Tare frumos a fost!

    RăspundețiȘtergere
  8. DELIA sunt digura ca va continua ca prea frumoase sunt intilnirile !!!
    Anul viitor nu va mai lasam sa mergeti in alta parte !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  9. DOINA G. cand ti-am spus la inceput ca ai sa-ti gasesti printre noi, surorile...poate nu m-ai crezut.
    Ma bucur ca de prima data , ti-a placut asa de mult.
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum imi vine sa rad, vorba lui Medy, dar atunci nu era de ras.
    Alinita in fiecare zi a avut cate o peripetie. Daca masina ei ar fi fost gata la timp probabil ca eram si eu cu ea! Asa am lasat-o pe Iuliana, ca prea se potrivesc amandoua! hahahahaha

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.