O reteta usoara de vara....
INGREDIENTE
Pulpele si pieptul de la un pui de casa
1 dovlecel
2-3 rosii mari
2-3 cartofi
1 ardei gras verde
2 oua
200 ml smantana
100 g mozzarella
100 g cascaval
sare
piper
chilli
2-3 linguri sos de soia
250 ml bere
MOD DE PREPARARE
Portionam pulpele si pieptul , le asezonam si le asezam pe o tava .Stropim deasupra cu sosul de soia, tragem o punga peste carne si o dam la rece pentru o ora ( poate sta la rece si de seara pina dimineata; cu atat e mai buna).
Punem apoi un gratar la incalzit pe aragaz, apoi prajim pulpele si puiul pe toate partile(eu am folosit un gratar Delimano care nu necesita ulei deloc).
Pulpele prajite le punem intr-un vas termorezistent ( Pyroflam) si le acoperim cu bere si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Intre timp taiem feliute dovlecelul, cartofii curatati, rosiile si ardeiul gras.
Peste pulpele din cuptor punem legumele asezate una dupa alta, cum se vad in imagine.
Batem bine ouale, le amestecam cu smantana, le asezonam si adaugam cascavalul ras, doar 50 de grame.Amestecam sa se omogenizeze compozitia, apoi rasturnam peste legumele din vas.
Deasupra asezam feliile de mozzarella ,peste carscavalul ras ramas.
Dam la cuptor pentru inca 20-30 de minute pina se fac legumele si apare o crusta frumoasa aurie deasupra.
Portionam gratinul astfel incat fiecare portie sa aiba si carne si legume.
Pofta mare !
Ce bun trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergerete pup scumpa mea!
tare bine arata, am pus-o pe lista :)
RăspundețiȘtergerepup!
Ce bunatate de mancare ai preparat acolo!!!
RăspundețiȘtergereSidy, e atata culoare si savoare in reteta asta!
RăspundețiȘtergereAi o leapsa la mine, ce zici, ma certi ca te pun la treaba?
Te pupic.
ce mancarica faina, imi place ce ai pus tu acolo! Pupici
RăspundețiȘtergere