O friptura de pui simpla si exceptional de buna, linga care puteti asezona orice garnitura de cartofi sau orez.
Se face usor, repede si este foarte gustoasa .
Puiul este atat de fraged, iar sosul ii completeaza savoarea, incat poate deveni atat un fel de mancare de baza, un preparat servit la o petrecere sau un aperitiv la o cina eleganta... alegeti !
Ingrediente :
4 pulpe de pui ( poate fi si piept)
3 lamai
100 g unt
4-5 fire usturoi verde
150 g rosii cherry
patrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare :
Topim untul la foc cat mai mic.
Stoarcem zeama din lamai.
Inlaturam pielita de pe pulpele de pui.
Usturoiul il zdrobim( partea alba) si coditele le taiem oblic.
Spalam rosiile si le scurgem bine de apa.
Intr-un bol amestecam untul topit, usturoiul pisat, parte din patrunjelul tocat si zeama de lamaie.Asezonam si ungem bucatile de carne cu acest amestec, pe toate partile.
Punem carnea unsa intr-un vas rezistent la caldura, uns cu putin unt si presaram deasupra coditele de usturoi verde taiate, sosul ramas si asezam rosiile cherry.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade, cam o ora, timp in care ungem din cand in cand carnea cu sosul din vas si o intoarcem pe ambele parti sa se rumeneasca frumos.Carnea va fi foarte frageda .
Servim friptura alaturi de cartofi noi aurii si salata de rosii cu castraveti verzi si ceapa.
Pofta mare sa aveti .
Cat de apetisante sunt!!! Pupici :*
RăspundețiȘtergereTare bun gust a avut puiul preparat asa ! Merita incercat....
RăspundețiȘtergereTe tzuc Dana...
Comentarii de pe Facebook :
RăspundețiȘtergereDorina Topala
Mulțumesc Sidonia pentru sugestie !
7 iunie la 08:40 ·
Iancu Lubita
e super delicios,cunosc gustul pentru ca si eu fac dar fara rosii
7 iunie la 10:51 ·
Lia Maria Grozi
Foarte gustos ! Vin si eu la masa
7 iunie la 12:52 ·
Sara Mike
Ma invit la masa! Pup!
7 iunie la 14:29 ·
Melania Parus
mmm Sidonia o bunatate
7 iunie la 14:40 ·
Mihalache Maria
delicios!
7 iunie la 18:18