vineri, 26 septembrie 2014

Castraveti murati Pikant fix -iute

By Sidonia Toncean   Posted at  08:37   Camara de iarna No comments

Prietenii mei de la Dr Oetker, au in aceasta perioada( de fapt intre 26 mai-31 octombrie) promotia :“Decorează-ţi cămara cu dulceţuri şi murături, iar noi îţi decorăm casa!”.
Si tot in aceasta perioada, cand gospodinele ne-am apucat de bucatarit pentru iarna, Dr.Oetker și mamele sociale de la SOS Satele Copiilor au încercat produsele companiei germane, Gel Fix și Pikant Fix,  și le-au adus micuților din cele trei sate amenajate în București, Hemeiuș și Sibiu bunătăți și bucurie.
Pregatind legumele cu Pikant fix , acestea nu-si pierd vitaminele si isi pastreaza aspectul ca si in ziua cand au fost culese.
Muraturile sunt gata in cateva minute , asa ca vom avea mai mult timp pe care sa il petrecem alaturi de cei dragi.
Si eu am incercat sa fac o reteta gustoasa cu produsul Pikant fix - iute si mi-a placut ce a iesit :



INGREDIENTE :




10 kg castraveti
2 radacini hrean
cate 2 ardei iuti/borcan
cate 2-3 catei usturoi/borcan
frunze telina
frunze marar
frunze visin
2 pachete Pikant fix-iute la 3,5 l apa
apa- socotiti la 1 borcan de 5 l=2,5 l apa, la unul de 1,5 l= 0,75 ml apa
otet cate 600 ml la 3, 5 l apa

MOD de PREPARARE :

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam la scurs si pe acestia.
Curatam usturoiul si hreanul pe care il taiem apoi fasii.
Borcanele sunt spalate si uscate dinainte.
Asezam pe fundul borcanelor frunze de visin, marar si telina, si usturoiul.Apoi cladim castravetii in borcan si pe margini punem ardeii iuti si feliile de hrean.Daca va place usturoiul mult, mai puteti pune 1-2 catei.





Intr-un vas pregatim apa cu otetul si Pikant fix-iute, o punem pe foc si o lasam sa fiarba 5 minute, invartind continuu.In apa am mai pus frunze si usturoi.Dupa ce a fiert, gustam apa si daca e cazul se mai poate asezona.
Compozitia fierbinte o turnam peste castraveti si apoi inchidem( sigilam) borcanele cu capace etanse.
Aceste muraturi nu mai necesita sterilizare.






Pregatim o cutie pe care am captusit-o cu paturi, in care vom pune borcanele cu muraturi, le acoperim bine si le lasam asa pina cand se racesc.
Apoi le scoatem si le depozitam in camara , la loc racoros si intunecos.
Ne vom bucura de ele la iarna, alaturi de o friptura.....
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

0 comentarii:

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.