În România, musacaua a fost împrumutată de la turci sau greci şi adaptată specificului bucătăriei româneşti, devenind un fel de.... mâncare tradiţională.
Nu este greu de facut si poate fi oricand varianta ideala si rapida pentru o ,asa in familie.
Este consistenta si hranitoare si va satisface toate gusturile!
INGREDIENTE :
700 g carne tocata amestec
700 g cartofi
3 rosii
1 ceapa
3 oua
3-4 catei usturoi
400 g cuburi rosii la cutie
patrunjel verde
sare, piper
smantana
putin unt
MOD de PREPARARE :
Curatam ceapa si o taiem solzisori , apoi o tragem la tigaie pina devine sticloasa.
Carnea o amestecam cu usturoiul presat si o condimentam, apoi o adaugam peste ceapa si o calim cam 5 minute.Adaugam putina apa sau supa( daca este necesar) si 1/2 cubuletele de rosii si lasam sa fiarba cam 10-15 minute, acoperit.
Curatam cartofii si ii taiem feliute subtiri sau ii fierbem in coaja si apoi ii curatam si ii taiem. Uitati cum ii puteti curata usor :
Dupa ce s-au fiert ii crestam pe mijloc si tragem usor capetele. Se curata singuri.
Ungem cu unt un vas in care vom face musacaua si asezam un strat de rondele de cartofi, apoi jumatate din carnea tocata , presarata cu patrunjel verde.
Acoperim cu alt strat de cartofi apoi punem carnea ramasa si deasupra ultimul tand de cartofi.
Ouale le batem bine cu smantana si 1/2 din cuburile de rosii, apoi le rasturnam peste musaca si deasupra asezam felii de rosii.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45-50 de minute pina se rumeneste musacaua.
Dupa ce e gata, o lasam cateva momente sa se odihneasca , apoi o portionam si o servim cu smantana sau cu o salata alaturi.
Pofta mare sa aveti !
Mie imi place tare mult musacaua asa ca vin la tine la masa! Pup
RăspundețiȘtergereTe astept cu mare drag Paula !
ȘtergereTe tzuc !
Vin si eu,ma primesti?
RăspundețiȘtergereSigur ca da vecinico.....cu bratele deschise !
Ștergere