marți, 11 noiembrie 2014

Kalua Pig

By In bucatarie la Sidy   Posted at  13:24   Preparate din carne de porc 10 comments

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca , captusita cu pietre, care retin caldura mult timp, dupa ce focul s-a stins.
Cand carnea este gata. este feliata sau maruntita, de obicei.
In zilele de azi, Kalua Pig se face pe aragaz , asa cum a facut celebrul bucatar hawaian Sam Choy, dar are nevoie de multe ore si de fum- foloseste Mesquite lichid pentru aceasta.Eu am folosit sarea cu aroma de fum si boia afumata , dar a iesit o friptura moale, frageda si sfarimicioasa...




INGREDIENTE :  

1,5 kg pulpa de porc
400 ml cidru
sare afumata
boia afumata





MOD de PREPARARE :

Eu am facut reteta in Multicooker , dar se poate face si in vas de lut, pe care trebuie sa-l tineti neaparat in apa, cam 30 de minute, inainte de al baga in cuptor.
Carnea intreaga am frecat-o cu condimentele, apoi am pus-o in vasul Multicookerului si am adaugat cidrul( merge si vin daca nu aveti cidru).
Am setat aparatul pe programul STEW pentru 2 ore si 30 de minute.Am fiert la aburi si niste legume, pe care le-am pus deasupra in vasul special, am inchis capacul si am dat Start.




Am lasat sa se faca bucata de carne, inabusit , timpul stabilit si eu , intre timp , mi-am facut un piure de conopida cu care am servit friptura.Unii au servit asa carnea, altii au preferat sa o serveasca doar cu legume.
Dupa 30 de minute, am scos legumele facute la abur .Dupa ce carnea este gata se scoate si se da 15 minute la cuptor, fara sos, apoi se rupe fasii subtiri, cu ajutorul a doua furculite.





Kalua Pig se servesre cu legume, cu salata , cu orez sau cu piure de conopida, cum l-am servit eu.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

10 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Marga draga dupa cat s-a inabusit si s-a copt, si daca nu ai dinti, poti sa o mananci !
      Te tzuc !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Incearc-o prima data , draga Simona si ai sa vezi cum ti se topeste in gura !

      Te tzuc !

      Ștergere
  3. Interesant aparatul, se vede ce patrunsa este carnea! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt tare multumita de el sa stii ca isi merita toti bani, draga mea Sara ...
      Te tzuc !

      Ștergere
  4. Comment FACEBOOK :



    Melania Parus

    cate culori si ce bine arata ,bravo
    17 ore · Îmi place ·


    Toncean Valer

    Chiar ma gandeam cand ma chemi la masa....!
    16 ore · Îmi place ·


    Mariana Mihat

    numai pe tine ??? eu nuu???
    16 ore · Îmi place


    Liliana Mititelu

    Indurare, Chef Sidy, sunt la dieta !!!
    16 ore · Îmi place ·


    Carmen Manu

    aoleu si inca cum ca-s la serviciu
    16 ore · Îmi place


    Margareta Cismasiu

    pe langa ca arata bine,e delicioasa
    16 ore · Îmi place


    Daniela Carmen Rotaru

    Si eu
    16 ore · Îmi place


    Lili Milon Ciocarlan

    Arata super! Dar ce este?
    15 ore · Îmi place



    Maria Mihalache

    cu o asa bunaciune cum sa nu mi se faca pofta?
    14 ore · Îmi place


    Mimi Zami

    Cu asa meniu fevii rindunica
    14 ore · Îmi place


    Iuliana Tarnoveanu

    Mie imi spui.......Sidy...la asa bunatati!!!!!!!!!!!!!?
    Cel verde taiat o fi avocado?cred ca da.....
    11 ore · Îmi place


    Tania Kiswani

    Multumim Sidy..!
    10 ore · Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  5. Reteta suna tare bine! Trebuie probata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina numai incearca si ai sa vezi cat e de gustoasa !!!
      Sa-mi spui si mie rezultatul, te rog !

      Ștergere
  6. Foarte fragedă și aromată carnea asta! Unde ai găsit cidru?

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.