duminică, 14 decembrie 2014

Pulpe de pui pentru Craciun

By Sidonia Toncean   Posted at  15:32   Preparate din carne de pui 4 comments

Incet, incet intram in atmosfera Sarbatorilor de Iarna  si gandul ne este la bunatatile pe care le vom pregati.
Anul acesta Delikat sarbatoreste 40 de ani de existenta, ne indeamna sa sarbatorim asa cum inima ne pofteste! Delikat ne condimenteaza sarbatorile cu voie buna, imbraca produsele in hainute noi cu brau aniversar .
Violeta Postolache http://www.caietulcuretete.com/ si Delikat organizeaza cu acest prilej, un concurs , la care am fost si eu invitata si la care particip cu mare drag , cu aceasta reteta.



INGREDIENTE :


4 pulpe de pui de casa
chili piper Cayenne
sare
fulgi de usturoi
oregano
cimbru
Delikat de gaina
boia afumata dulce
200 ml vin alb

-pentru umplut pulpele:

100 g branza sarata
1 ceapa rosie
ardei iute uscat
zeama de lamaie ulei

-pentru cartofi:

700 g cartofi
80 g unt
2 catei usturoi
3-4 fire patrunjel verde
1 lingurita Delikat de gaina


MOD de PREPARARE :

Pentru inceput dezosam partea superioara a pulpelor, cu un cutit bine ascsutit.Dupa ce am taiat carnea de linga os, il rasucim pina pocneste la incheietura si  extragem osul.


Ptocedam la fel cu toate pulpele.
Intr-un bol punem ingredientele cu care vom face o pasta si vom unge pulpele in interior si in exterior:chili piper Cayenne,sare,fulgi de usturoi,oregano,cimbru,Delikat de gaina,boia afumata dulce(tare-mi place ce culoare minunata da mancarii).Pe toate le amestecam cu 3-4 linguti de ulei.
In mijlocul pulpei punem cate o lingura din umplutura pe care o facem din branza taiata cubulete mici, la fel procedam si cu ceapa rosie, iar ardeiul iute il pisam cu mojarul.
Dupa ce am umplut pulpele le prindem cu scobitori sa nu iasa umplutura din ele.
Adaugam in vas vinul.




Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem feliute ca la cartofii acordeon( nu pina jos).
Din unt, usturoiul oresat, patrunjel verde tocat si Delikat facem o pasta pe care o putem tine in folie, la rece in frigider( daca mai ramane).
Cu aceasta pasta ungem cartofii si ii punem intr-un vas pe care il vom da la cuptor.




Cuptorul este preincalzit la 180 de grade in prealabil.Dam vasul cu pulpele si cu cartofii la copt, pentru o ora, o ora jumatate, depinde daca sunt pulpe de pui de casa sau nu.
Se verifica si carnea si cartofii, daca intra furculita usor in ei.




Servim pulpele alaturi de cartofii copti si o salata verde sau muraturi.
Pofta mare sa aveti !



Sa nu uitati sa gustati putin si din vinul in care s-au facut pulpele....

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

4 comentarii:

  1. O bunatate... succes la concurs! Pupiciri dulci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Sara....asa sa fie !!!
      Te tzuc !

      Ștergere
  2. Minunat.Cu asa reteta sigur vei castiga concursul.Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marga...bine ar fi, dar,,,cine stie ! Am avut asa multe surprize , pina acum.....
      Te tzuc !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.