duminică, 28 decembrie 2014

Tiramisu de legume

By In bucatarie la Sidy   Posted at  15:29   Aperitive 12 comments

Aperitivul sau gustarea este primul preparat (cald sau rece), oferit înaintea felului principal la prânz sau cină, de obicei în cantitate redusă, în scopul deschiderii poftei de mâncare (apetitului), dând oaspetelui posibilitatea de a aprecia și celelate preparate culinare incluse într-un meniu .
Am preparat acest aperitiv din legume si tare bine a trecut la masa de Craciun.Vi-l recomand cu draga inima...
Prietenii mei de la Sun Food- http://sunfood.ro/-  implinesc in aceasta luna 8 ani de existenta, cu produse de calitate si fara conservanti.
Particip cu aceasta retete la concursul Masterchef la mine acasa cu Sun Food, de pe blogul Laura Adamache Retete Culinare - http://www.lauraadamache.ro/ .





INGREDIENTE :



3 morcovi
2 cartofi
1 sfecla rosie fiarta
1 conserva ton in ulei Sun Food
1 ceapa rosie

- pentru ornat:

frunze salata verde
frunze patrunjel verde
rosii cherry
6 masline negre
3 oua prepelita

- pentru crema :

250 g mascarpone
2 galbenusuri
2 linguri maioneza facuta in casa
1-2 linguri zeama de lamaie
sare


MOD de PREPARARE :


Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze,
Punem ouale de prepelita la fiert in apa cu sare ,pentru 4-5 minute, apoi le racim putin in apa rece si le decojim.
Curatam morcovii si cartofii, apoi  ii punem la fiert, in apa cu sare.
Sfecla rosie fiarta o taiem fasii subtiri , ca betele de chibrite.
Conserva o desfacem si strecuram uleiul de pe ton.
Dupa ce si celelalte legume sunt fierte , le taiem fasii subtiri, pe fiecare in parte.La fel procedam si cu ceapa rosie.


In bolurile sau paharele in care vrem sa servim tiramisu , punem o lingura de crema si peste, fasii-bete de sfecla, morcovi, ceapa , cartofi , apoi bucati de ton faramitat.



Mai punem putina crema, alte fasii de morcov si ceapa , apoi ornam tiramisu cu 1/2 ou de prepelita fiert, frunzulita de salata si patrunjel verde, 1/2 rosie cherry, cate o maslina....
Daca mai trebuie putem adauga putina sare sau zeama de lamaie.






Papilele gustative va vor fi incantate de minunatul gust al acestui aperitiv.
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

12 comentarii:

  1. O bunătate de salată! După atâtea „porcării” am să o fac chiar astăzi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum zici Mari....merge si ceva mai usor, asa-i ?
      La multi ani si sarbatori fericite in continuare !
      Te tzuc

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Un aperitiv usor de sarbatori,fara multe calorii, numai bun in loc de mancaruri grele.....

      Ștergere
  3. Ce idee minunata ai avut! Te tzuc, tzuc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un aperitiv foarte bun! Îți doresc un an nou fericit, Sidy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si usor draga mea Gabi !
      Iti multumesc frumos , An Nou fericit tie si familiei !

      Ștergere
  5. La multi ani, Sidy! Sa iti aduca noul an bucurii si sanatate, fericire si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un An Nou fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. An Nou fericit si voua draga Alexandrina !
      La multi ani sanatosi, fericiti si cu multe realizari in 2015 !

      Ștergere
  7. Vichi Galatean

    Ce bunatate,nu poti sa adormi,o sa incerc acest minunat aperitiv.

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.