Aperitivul sau gustarea este primul preparat (cald sau rece), oferit înaintea felului principal la prânz sau cină, de obicei în cantitate redusă, în scopul deschiderii poftei de mâncare (apetitului), dând oaspetelui posibilitatea de a aprecia și celelate preparate culinare incluse într-un meniu .
Am preparat acest aperitiv din legume si tare bine a trecut la masa de Craciun.Vi-l recomand cu draga inima...
Prietenii mei de la Sun Food- http://sunfood.ro/- implinesc in aceasta luna 8 ani de existenta, cu produse de calitate si fara conservanti.
Particip cu aceasta retete la concursul Masterchef la mine acasa cu Sun Food, de pe blogul Laura Adamache Retete Culinare - http://www.lauraadamache.ro/ .
INGREDIENTE :
3 morcovi
2 cartofi
1 sfecla rosie fiarta
1 conserva ton in ulei Sun Food
1 ceapa rosie
- pentru ornat:
frunze salata verde
frunze patrunjel verde
rosii cherry
6 masline negre
3 oua prepelita
- pentru crema :
250 g mascarpone
2 galbenusuri
2 linguri maioneza facuta in casa
1-2 linguri zeama de lamaie
sare
MOD de PREPARARE :
Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze,
Punem ouale de prepelita la fiert in apa cu sare ,pentru 4-5 minute, apoi le racim putin in apa rece si le decojim.
Curatam morcovii si cartofii, apoi ii punem la fiert, in apa cu sare.
Sfecla rosie fiarta o taiem fasii subtiri , ca betele de chibrite.
Conserva o desfacem si strecuram uleiul de pe ton.
Dupa ce si celelalte legume sunt fierte , le taiem fasii subtiri, pe fiecare in parte.La fel procedam si cu ceapa rosie.
In bolurile sau paharele in care vrem sa servim tiramisu , punem o lingura de crema si peste, fasii-bete de sfecla, morcovi, ceapa , cartofi , apoi bucati de ton faramitat.
Mai punem putina crema, alte fasii de morcov si ceapa , apoi ornam tiramisu cu 1/2 ou de prepelita fiert, frunzulita de salata si patrunjel verde, 1/2 rosie cherry, cate o maslina....
Daca mai trebuie putem adauga putina sare sau zeama de lamaie.
Papilele gustative va vor fi incantate de minunatul gust al acestui aperitiv.
Pofta mare sa aveti !
O bunătate de salată! După atâtea „porcării” am să o fac chiar astăzi.
RăspundețiȘtergereAsa cum zici Mari....merge si ceva mai usor, asa-i ?
ȘtergereLa multi ani si sarbatori fericite in continuare !
Te tzuc
O idee interesantă!
RăspundețiȘtergereUn aperitiv usor de sarbatori,fara multe calorii, numai bun in loc de mancaruri grele.....
ȘtergereCe idee minunata ai avut! Te tzuc, tzuc!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa incerci si tu Merisorule !
ȘtergereTe tzuc cu drag !
Un aperitiv foarte bun! Îți doresc un an nou fericit, Sidy!
RăspundețiȘtergereSi usor draga mea Gabi !
ȘtergereIti multumesc frumos , An Nou fericit tie si familiei !
La multi ani, Sidy! Sa iti aduca noul an bucurii si sanatate, fericire si impliniri!
RăspundețiȘtergereUn An Nou fericit, cu sanatate, bucurii si impliniri!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
An Nou fericit si voua draga Alexandrina !
ȘtergereLa multi ani sanatosi, fericiti si cu multe realizari in 2015 !
Vichi Galatean
RăspundețiȘtergereCe bunatate,nu poti sa adormi,o sa incerc acest minunat aperitiv.