Pizza este una din cele mai iubite si cunoscute mancaruri,este o pâine plată, de obicei rotundă, acoperită cu sos de roșii, plus alte topping-uri opționale, preparată la cuptor.
Desi majoritatea lumii considera pizza un preparat 100% italienesc, originea sa se afla in Grecia si Egiptul antic, unde painea era condimentata cu ierburi aromate si coapta pe vatra de piatra.
Alimente NECESARE :
-pentru blat:
150 ml apa calduta
1 lingurita sare
3 linguri ulei
300 g faina
1/2 plic drojdie uscata Dr Oetker
- pentru sosul de rosii :
1 cons rosii cubulete Sun Food
4-5 catei usturoi
1/2 lingurita Verdeturi Italiene
4-5 linguri ulei de masline
1/2 lingurita oregano
praf chilli
sare
piper
- pentru topping :
cantitatea o alegeti dupa cat va place fiecare produs
Mini mozzarella
bacon taiat cuburi
sunca crud-uscata
ciuperci Sun Food
cascaval
MOD de PREPARARE
Aluatul( blatul ) se poate face fie in masina de paine, in ordinea in care sunt scrise alimentele si se porneste masina pentru programul "Aluat" , fie se framanta toate cu mana, apoi se lasa la dospit, la cald ,cam 30 de minute.
Intre timp preparam sosul de rosii astfel:punem usturoiul presat in ulei , cateva secunde, adaugam cuburile de rosii si celelalte ingrediente .Lasam pe foc mic cam 10 si amestecam din cand in cand, pina scade sosul si se face ca o smantana groasa.
Lasam sa se raceasca.
Cand aluatul a dospit destul, se intinde cam de 1 cm grosime si se aseaza intr-o forma mare de pizza sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce am asezat blatul in tava rasturnam tot sosul de rosii rece , peste blat.
Presaram baconul cuburi si sunca taiata fasiute, apoi ciupercile taiate si radem cascavalul deasupra.
Mini mozarella am taiat-o in doua si am pus-o deasupra cascavalului.
Cuptorul a fost incalzit dinainte la 180 de grade. Dam tava cu pizza la cuptorul cald ,pentru 50-60 de minute , pina se coace aluatul.
Scoatem pizza din cuptor , o feliem si e gata, se poate servi.
Servim feliile de pizza asa cum sunt, alaturi de ketchup sau de diferite sosuri.
Pofta mare sa aveti !
RăspundețiȘtergereComentarii de pe Facebook:
Tania Kiswani
Multumim Sidy..!
12 ore · Îmi place
Mariana Robescu
Foarte buna! M-am saturat!
Daca omul poate sa se sature doar privind.....este excelent !
ȘtergereMultumesc.
Victoria Pirsan - Google+
RăspundețiȘtergereGand la gand... ;) Arata super! Si eu am trisat cu o pizza la ora asta...
Vicky hai sa fim seriosi, ca doar nu mancam asa de des ! Eu una....nici nu stiu , cand am mai facut !
ȘtergereSa ne fie de bine !
Jean Prunescu
RăspundețiȘtergereEu pun putin sos , intins pe toata suprafata , ca blatul sa se coaca uniform si sa nu ramana crud . Am forme de pita si nu folosesc hartie de copt . La copt o tin 10 minute la 200-210 grade . blatul trebuie sa aiba 3 mm grosime...iar cand o scot de la cuptor ,o stropesc cu putin ulei de masline.....Ce prezinti tu aici....ma faci cam invidios....culoare ,aspect , grosime blat si umplutura foarte bine repartizate iar cascavalul a gratinat-o minunat ....felicitari !
Domnul meu am pus si eu sos peste blat, am si scris cum l-am preparat.
ȘtergereIar hartia de copt am pus-a pentru ca mi s-a parut ca e putin arsa tava mea.Blatul l-am facut oleaca mai grosut , ca asa ne place.
Multumesc mult pentru aprecieri, mai ales ca vin din partea dumneavoastra !
Ce bunatate!!! Vreau si eu! Pupici :*
RăspundețiȘtergereDraga mea Dana...trebuie sa mai fac o portie si sa te invit !Asta...e gata .
ȘtergereTe tzuc !