sâmbătă, 13 iunie 2015

Pui cu pasta de usturoi, cartofi noi si sparanghel

By In bucatarie la Sidy   Posted at  14:54   Preparate din carne de pui 8 comments

Cu aceasta reteta minunata, particip la provocarea "Week-end cu spor", provocare initiata mai demult de Stefania Anastasiu si gazduita luna aceasta de Merisorul meu scump   : http://merisor67.blogspot.ro/
Stiti ce am avut eu de facut ? Sa rasfoiesc delicioasele retete ale lui Merisor, care nu sunt putine la numar si a trebuit sa ma opresc la una pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare. Mi-a fost tare, tare greu sa aleg doar una( de fapt eu am mai copiat dupa retetele create de Merisor si am fost tare multumita) si prima data nu am ales din tematica data de ea ce trebuie , ci m-am oprit la acest deliciu, pe care...cu scuzele de rigoare, le-am modificat oleaca.Promit ca in cateva zile sa vin si cu reteta ceruta de Merisor....
Si iata ce bunatate a iesit !




Avem NEVOIE de :

pulpele, aripile si pieptul de la un pui de casa
1 kg cartofi noi
0,5 kg sparanghel
1 capatana usturoi
sare
piper
boia afumata
40 g unt
100 ulei aromat
patrunjel verde
rosioare cherry




MOD de PREPARARE :

Curatam usturoiul si il dam prin presa, apoi il punem intr-un bol in care mai adaigam uleiul, sare, pper, boia si patrunjel verde tocat.
Amestecam si facem o pasta de usturoi.


Carnea de pui o intepam cu o furculita si apoi o ungem cu aceasta pasta de usturoi, pe toate partile, apoi o asezam intr-un vas termorezistent cu capac.Punem si cateva rosioare cherry , deasupra.


Pregatim cuptorul la 180 de grade , dar nu punem in vas apa sau ulei pentru ca nu mai este nevoie, puiul are uleiul necesar si sub capac se formeaza aburi suficienti ca sa se faca puiul.
Lasam cam o ora si jumatate puiul la cuptor, pentru ca e pui de casa. Cel din comert are nevoie cam de 50 de minute.Cu 15 minute inainte de a fi gata, luam capacul si lasam carnea sa se rumeneasca.



Intre timp curatam cartofii noi( alegeti-i pe cei mai mici. Daca sunt mai mari, taiati-i in doua), ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, cam 20 de minute.Scurgem apa de pe ei si punem pe foc un vas de tuci cu ulei. Il lasam sa se incinga , apoi punem cartofii la rumenit putin. Nu e nevoie sa-i prajim mult, pentru ca deja sunt fierti.



Sparanghelul dupa ce l-am curatat si spalat, il fierbem in vasul special pentru asa ceva , cam 5-6 minute nu mai mult.Daca nu aveti vas din acesta, merge si unul normal .Acoperim vasul cat fierbe sparanghelul.





Dupa ce este fiert, rasturnam apa de pe el si il punem in apa rece cu gheata, pentru asi pastra culoarea.Aruncam apoi apa, dupa cateva minute.
Pregatim o tigaie cu unt si putin ulei ,in care presam 2-3 catei de usturoi si rumenim sparanghelul 2-3 minute si e gata.



Carnea este gata, cartofii copti si sparanghelul fiert, asa ca putem monta pulpitele pe farfurie, alaturi de cartofi si sparanghel.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

8 comentarii:

  1. Mmmm,ce bunatate ai facut!! tu stii ca nu am mancat niciodata sparanghel??si nici nu sunt curioasa,asa ca eu am luat pulpa si te-am pupat!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lulu citeste, te rog :

      Per porţie, sparanghelul conţine aproximativ 288 de miligrame de potasiu, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce grăsimea de pe abdomen, 3 grame de fibre care îmbunătăţesc digestia, are doar 40 de calorii, 0 colesterol sau grăsimi, deci poate fi inclus în orice dietă de slăbire. Potrivit specialiştilor americani de la UCLA, sparanghelul este legume numărul 1 în procesele de detoxifiere.
      Sparanghelul este bogat în glutation, un aminoacid cu proprietăţi antioxidante care protejează celulele de radicalii liberi şi toxine.
      Folaţii din sparanghel fac ca această legumă să deţină importante proprietăţi anticancerigene.
      Sparangelul este bogat în vitamina K, care ajută la dezvoltarea şi creşterea densităţii osoase, prevenind astfel osteoporoza şi osteoartrita.
      De asemenea, sparanghelul are efecte benefice şi asupra tractului urinar, prevenind infecţiile şi apariţia pietrelor la rinichi.

      Poate te mai gandesti !

      Ștergere
  2. Ce deliciu ai facut tu aici, draga Sidy!
    Arata apetisant rau de tot!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tania Kiswani

    Arata minunat draga Sidy..,cu garnitura de cartofi noi..!
    Îmi place .

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.