sâmbătă, 26 septembrie 2015

Prajitura cu gem de caise si bezea

By Sidonia Toncean   Posted at  15:09   Prajituri 18 comments

As fi vrut o prajitura usoara, fara creme , in acest weekend si cautand pe blogul Victoriei Gabriela- Vicky am gasit aceasta reteta foarte usor e facut si tare, tare gustoasa.
Daca nu eram atenta, incet, incet disparea din tava, asa calda. Fiecare se servea cu cate o felie si riscam sa nu mai ajunga si pentru duminica. Asa ca i-am facut repee poze, desi nu se racise bine, sa stiu ca am sa pot sa vi-o arat si voua.
Cu aceasta reteta particip la Weekend cu spor, lansat de  Stefania Anastasiu , si a carei gazda este , in aceasta luna ,draga mea prietena Vicky.
In prima reteta postata  aici , vi-am spus mai multe despre provocarea acestei luni...



Avem NEVOIE de :

300 g faina
200 g unt
300 g zahar
5 oua
80 ml apa minerala
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
sare



1 borcan 370 ml  gem de caise
150 nuca taiata grosier


MOD de PREPARARE :

Avem nevoie de o tava de 35x 30 cm. Cuptorul il incalzim la 180 de grade .
Untul taiat bucati il mixam cu 150 g zahar si un plic de zahar vanilat, pina cand se topeste zaharul.
Separam albusurile de galbenusuri, la 4 oua.
Adaugam apoi 4 galbenusuri si mixam pina se omogenizeaza , iar la sfarsit aaugam oul intreg si mixam din nou.






Adaugam apoi treptat faina cernuta si apa minerala ( daca e cazul- la mine a fost) pina obtinem un aluat mai gros putin ca si cel de chec.
Acoperim tava cu hartie de copt unsa cu putin unt si rasturnam compozitia blatului, apoi o nivelam cu o spatula.





Dam tava la cuptor sa se coaca blatul, aproximativ 25 de minute( reducem focul la 160 de grade ), dupa care scoatem tava si ungem blatul fierbinte cu gemul de caise .
Cele 4 albusuri ramase - eu am mai avut inca 4 in plus - le mixam bine cu un praf de sare si cand spuma este tare adaugam zaharul ramas, tot o data si mixam iar pina se intareste bezeaua. Cui ii place mai dulce bezeaua, poate sa mai puna zahar.
Peste gem punem bezeaua, o nivelam cu o spatula si presaram nuca  taiata.




Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute pina se intareste si se coloreaza putin bezeaua.
Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca ( daca cei ce asista au rabare), apoi o portionam si o putem servi.



Este o prajitura usoara ,de facut se face rapid si este foarte gustoasa, pentru o duminica ploioasa, cum este acum....
Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

18 comentarii:

  1. Lia Maria Grozi

    Excelenta si super delicioasa 😋
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Mioara Ioan

    Vai ce buna e!! Si eu o fac si resueste minunat!!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca si incepatoarelor le reuseste...cu siguranta !

      Ștergere
  3. Maria Silvesan

    Arata super!
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandra Nica

    Maine ne rasfatam! Multumesc Sidy!
    Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deja ma rasfeti, draga mea! Multumesc pentru ca ai testat deja doua retete. Prajitura ti-a iesit excelent, iar efectul cu bezeaua dublata este minunat. Imi inchipui cam ce bunatate ai avut tu aici, pentru ca este prajitura mea preferata: simpla si delicioasa prajitura a copilariei.Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfecta dreptate Vicky draga...este o prajitura simpla , dar...DE-LI-CIOA-SA !!!
      Te tzuc cu mare drag !

      Ștergere
  6. Gemul de caise,preferatul meu.Cu siguranta este super.
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o prajitura usoara, buna de tot si gemul de caise este bine venit...
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.