duminică, 6 septembrie 2015

Salata calda de dovlecei, rosii si branza

By Sidonia Toncean   Posted at  15:24   Salate 16 comments

O salata savuroasa,care se prepara usor si care poate fi servita atat ca fel principal,cat si ca garnitura . Nimeni nu va rezista gustului sau delicios, mai ales ca poate fi consumata atat calda cat si rece.!
Am facut aceasta reteta de pe blogul dragei mele prietene Vicky , gaza acestei luni ,
 https://vickysrecipes.wordpress.com/  care ne-a provocat in aceasta luna cu patru teme, la Weekend cu spor initiat de Stefania Anastasiu :http://stefyharnicutza.blogspot.ro/ 
Draga mea Vicky are un blog cu retete numeroase care iti faca ziua mai gustoasa !
Retete originale, gustoase, simple si sanatoase, inventii proprii si sfaturi culinare de efect( la fiecare reteta ), explicate cu fotografii sugestive din timpul preparării.
Retete culinare din gastronomia romaneasca si cea internationala ,in care timpul petrecut in bucatarie trebuie sa fie o bucurie pentru intreaga familie, iar mancarea o incantare.
Cand ai pofta de ceva bun, intra pe blogul ei si vezi ce bunatati a mai pregatit.Savuroase toate...un adevart rasfat ! Bravo Vicky !

Cele patru teme din care am putut sa ne alegem o reteta ,au fost :
1 - Aperitive
2 - Mâncărurile bunicii: Legume si zarzavaturi
3 - Altfel de preparate
4 - Deserturi si prajituri


Printre oamenii dragi mie
Esti prezenta-n viata mea,
Draga mea cu chipul dulce
Si cu vorba blanda ,a ta.

Ai un suflet blind, curat,
Iubitor de Dumnezeu.
Doar cu trupul mai firav...
Insa spre folosul tau.

Iti zambesc dulcea mea Vicky,
Si in inimioara mea
Te port si cu rugaciunea,
Te iubesc, NU MA UITA !




Avem NEVOIE de :

2 dovlecei mici
3 rosii mari de gradina
200 g cas de vaca
1 capatana usturoi
1/2 legatura marar verde
1/2 legatura patrunjel verde
1 pahar ulei condimentat
vegeta de casa( ierburi naturale englezesti)
sare
piper




MOD de PREPARARE :

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri.
Usturoiul curatat il dam prin presa.
Verdeturile le tocam.
Spalam dovleceii, ii tamponam cu servet de hartie si apoi ii taiem rondele subtiri cam de 4 mm.
Presaram vegeta( ierburi) peste dovlecei si ii punem la scurs intr-o sita, cam 15-20 de minute.



DDupa ce s-au scurs si i-am tamponat cu servetel de hartie, ii prajim in uleiul incins , pe ambele parti, pina capata o usoara culoare aurie.
Punem dovleceii prajiti de o parte.



Intr-un vas termorezistent ( nu il mai ungem cu nimic pentru ca dovleceii au ulei pe ei), incepem sa montam salata astfel:
asezam un strat de dovlecei, peste ei punem feliile de rosii, apoi presaram usturoiul presat sau tocat marunt si radem primul strat de branza.
Continuam cu aleleasi straturi pina terminam legumele si tinand cont ca deasupra sa fie un strat de rosii.




Radem branza si presaram verdeturi peste rosii. Stropim cu putin ulei si ddam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, pina se rumeneste salata.



Scoatem salata din cuptor, o lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi o portionam.
Putem servi salata atat caldda cat si rece, cum va place mai mult .



Pofta mare sa aveti !
Sper sa nu ma urecheze Vicky pentru ca am..."imbunatatit" oleaca salata ei.

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

16 comentarii:

  1. Ii place cum arata,trebuie sa o incerc si eu.Pupici cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca iti plac legumele, cu siguranta ca are sa-ti placa si salata asta, draga mea, fie calda, fie rece....
      Te tzuc cu drag !

      Ștergere
  2. Draga mea Sidy, nu numai ca m-au emotionat toate vorbele frumoase pe care le-ai scris, poezioara m-a uns la suflet, dar am avut un amalgam de sentimenete atat de frumoase...Sunt onorata si mandra de tot ce imi oferi tu, draga mea cu suflet mare: prietenie, sprijin neconditionat, afectiune, dragoste...M-ai lasat fara grai, ca de obicei...Sunt asa de emotionata luna aceasta ca sunt gazda acestei provocari, iar tu, asa cum faci mereu ma impulsionezi si ma incurajezi...Sunt atat de fericita si mandra ca esti prietena mea, ca te-am cunoscut, iar acum uite ce minunatie ai reusit sa scoti cu talentul tau din salata mea simpla...Ai facut ceva bun, bun, m-ai emotionat, iar eu nu pot acum decat sa iti trimit o mare si calda imbratisare, sa iti multumesc din suflet si...sa ma inclin cu mult RESPECT, Sidy drag. Esti deosebita in tot ce faci.Te pup si te imbratisez draga mea prietena. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Vicky ma simt onorata ca te-am cunoscut ( si personal) si ca am facut "cunostinta " cu minunatul tau blog, care abuna de retete minunate ! Doar sti ca aceasta nu este prima reteta incercata de la tine, toate au fost o minunatie !
      Iti doresc mult, mult succes in aceasta luna, doar esti gazda si sunt sigura ca va iesi ceva deosebit din parada !
      Te tzuc cu mare drag ,surioara mea mai mica !

      Ștergere
  3. Silvesan Dorin

    Carne nu cere mincarea aceasta?
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba a finule ! Aceasta poate fi o garnitura linga friptura !

      Ștergere

  4. Mimi Zami

    Arata super , cred ca si gustul este pe masura
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  5. Tania Kiswani

    Arata minunat..,iti multumim draga Sidy..!
    Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  6. Eva Dzsurzs Sabau

    SI.....UN PIC DE CARNE?!
    Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  7. Calinescu Elena

    O bunătate de salată, mul?umesc, dragă Sidy!
    Îmi place...

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.