joi, 8 octombrie 2015

Briose cu dulceață de caise și piersici

By Sidonia Toncean   Posted at  11:20   Prajituri 15 comments

O reteta foarte simpla, rapida, pe care  o puteti face cu orice fruct doriti.Gustul bun al dulceții și frăgezimea blatului, numai când te gândești îți lasă gura apă.
Caisele cu gustul lor dulce-acrisor (mmm… gustul lor imi revine in minte doar scriind aceste randuri) zic eu ca sunt tare nimerite pentru aceste briose delicioase si sunt cu adevarat o incantare pentru papilele noastre gustative.
Piersicile pot fi proaspete cât și din compot.
Sunt ideale pentru micul dejun, cu un pahar de lapte caldut.
Voiam niste briose buuuune de tot, pufoase( spongioase) , fara grasime si Victor Partan le-a facut..calde si aromate, gustoase de ti se topeau in gura.
Asa ca m-am apucat de lucru.Multumesc Victoras !




Avem NEVOIE de :

500 g faina
2 oua
400 ml lapte
250 g zahar
1 praf de copt cu sofran
coaja de lamaie
dulceata de caise
2 piersici
menta
putina sare





MOD de PREPARARE :


Intr-un bol mai mare ,amestecam faina cu praful de copt cu zaharul si coaja de lamaie.
In alt bol amestecam ouale cu laptele si sarea.
Omogenizam cele doua compozitii , avand grija sa nu se faca cocoloase.



Intr-o tava cu  forme de briose , punem hartiile de briose , unse cu putin unt si cu ajutorul unei linguri punem aluat atat cat sa fie jumatate umplute formele.
Punem cate o lingurita de dulceata e caise in fiecare forma , apoi completam cu inca putina coca.





Piersicile le taiem cubulete si le punem deasupra, in fiecare forma.
Cuptorul a fost dinainte incalzit la 180 de grade si pentru aproximativ 25 de minute , dam tava la cuptor sa se coaca briosele.
Dupa trecerea timpului, cind briosele s-au rumenit putin, facem proba cu scobitoarea.
Daca ele sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca in forma.




Nu veti avea rabare sa se raceasca de tot , cu siguranta.
Sunt atat de buneeeee...ca nu te poti opri sa nu le mananci....
 Gustul bun al dulceții și frăgezimea blatului, numai când te gândești, îți lasă gura apă.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

15 comentarii:

  1. multumim mult de reteta,arata superb bine <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt tare bune si se fac asa de repede...precum dispar in farfurie ...!

      Ștergere
  2. Tania Kiswani

    Vreau si eu una Sidy..! arata minunat..!

    RăspundețiȘtergere

  3. Lia Maria Grozi

    Vai ce bune sunt 😋Imi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Adi Sterian

    Mmmm ...vin si eu .Îmi place ·



    Melania Parus

    Mmmm ce fain arata .Îmi place ·




    Maria Silvesan

    Delicioase!Îmi place ·




    Margareta Cismasiu

    Minunate!Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  5. Nadia Somesan

    Imi trimiti si mie una?
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  6. Bumbut Doina

    Ador briosele inca de pe vremea cand erau 85 de bani (1960) dar astea sunt delicioase
    Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Doina, asa este si sunt atat de...spongioase !

      Ștergere
  7. Teodora Plesiu

    Cred ca sunt tare gustoase, o sa încerc si eu rețeta, Cătălina mea adora brioșele.Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teo te rog sa-mi spui si mie parerea Catalinei tale...!

      Ștergere
  8. Am descoperit aceasta reteta a ta, de briosele - pufosele si cum primisem de la mama un borcan cu dulceata de caise, nu am rezistat tentatiei !
    Au iesit exact asa cum le-ai descris: fragede si parfumate ! Au umplut bucataria de zambete ca niste obrajiori bucalati de copilas !
    Multumesc Sidy pentru reteta asta super delicioasa !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.