luni, 12 octombrie 2015

Pulpa de porc marinata in sos de mustar cu garnitura de dovleac placintar si cartofi

By In bucatarie la Sidy   Posted at  13:19   Preparate din carne de porc 10 comments

Dovleacul de placinta sau placintar cum mai este numit este un aliment foarte apreciat de nutritionistii din lumea intreaga!
Bogat in peste 25 de nutrienti, acest aliment nu ar trebui sa lipseasca din bucataria noastra pe timp de toamna si chiar de iarna, pentru cine doreste sa il pastreze. Dovleacul placintar poate fi consumat atat gatit, cat si crud, ras in salate de fructe sau taiat cubulete.
Dovleacul contine si zeaxantina – protectorul ochiului. Zeaxantina ajuta la prevenirea degenerescentei maculare.
Bogat in vitamine din complexul B, dar si in carbohidrati cu absorbtie lenta si acizi grasi omega, dovleacul devine un excelent aliment pentru sanatatea creierului si a sistemului nervos. Dovleacul este astfel indicat celor care dau examene sau traverseaza o perioada de suprasolicitare intelectuala, dar si persoanelor cu tulburari nervoase, tulburari de memorie, insomnia sau chiar afectiuni ale nervilor periferici, cum se intalneste in cazul neuropatiei diabetice sau in cazul celor cu afectiuni hepatice.
Vitamina K este de asemenea indicate celor care au probleme de sangerare, dar si persoanelor cu afectiuni cornice ale ficatului – acestia sufera adesea de deficit de vitamina K.
Vitamina C ne ajuta sa ne mentinem mai tineri si fara aceasta vitamina nu am putea trai. Vitamina C mediaza sinteza colagenului in organism, iar cand vorbim despre colagen, nu ne referim doar la reteaua subcutanata, ci la orice alt tesut din corp care are la baza colagenul. Vitamina C mai este si un veritabil antioxidant, prevenind stresul oxidativ si bolile cardiovasculare, ateroscleroza si hipertensiunea arterial. Asadar aceasta vitamina ne ajuta sa ne mentinem tineri atat la exterior (mentine tineretea pielii) cat si la interior.
Dovleacul poate fi consumat si de catre persoanele care sufera de diabet zaharat, continand carbohidrati de buna calitate, cu absorbtie lenta, usor tolerate de organism.
O reteta delicioasa cu minunatul dovleac placintar, este cea in care combinati mar ras cu dovleac ras (crud) si felii de portocale taiate cuburi. Un deliciu!
Pe timpul rece va puteti incalzi de asemenea cu o bautura-crema din dovleac, ghimbir si seminte de dovleac. Este poate cea mai gustoasa bautura pe timpul rece!
Dar dovleacul placintar nu il folosim doar la placinte, se mai pot face o multime e lucruri cu el, dupa cum vi-am spus si mai sus.
Eu am sa fac un delicios pireu din el...




Avem NEVOIE de :

1 kg pulpa de porc
sare
piper
2 linguri untura
3-4 catei usturoi
1 lingura pasta picanta Dum-Dum
2 linguri untura
200 ml vin alb




- pentru sosul de mustar
150 g mustar
100 ml apa
75 ml otet de mere
75 ml miere albine
30 ml ulei
1 lingurita sare
10 g piper boabe
1 frunza telina
1 frunza dafin
1 varf lingurita turmenic
2-3 catei usturoi

- pentru pireul de dovleac placintar
600 g dovleac
600 g cartofi albi
100 ml smantana
2 linguri unt
2 catei usturoi
salvie
nucsoara


MOD de PREPARARE :

Pentru inceput pregatim marinada in care vom tine feliile e pulpa de porc.
Amestecam intr-un vas , mustarul, mierea, sarea, uleiul, otetul,apa, piperul boabe, frunza de telina si de dafin, usturoiul presat si turmenicul.
Dupa ce s-au omogenizat, le punem pe foc putin sa se incalzeasca si sa se intrepatruna toate aromele.
Avem grija sa nu se incalzeasca prea tare.
In aceasta marinada punem friptura (fasiile de carne rezultate din pulpa de porc) Dam la rece si tinem carnea acoperita macar 3 ore. Ideal ar fi sa stea de seara pina dimineata.





Dupa trecerea timpului, scoatem carnea din marinada si o punem intr-o cratita in care topim untura.
Deasupra feliilor de friptura punem usturoi presat si pasta picanta.
Turnam vinul peste friptura si lasam sa se faca bine, pina intra usor furculita in carne.




Intre timp preparam pireul; curatam dovleacul de coaja si il taiem cuburi.
Cartofii curatati ii taiem si pe ei cuburi si punem legumele la fiert in apa cu putina sare.
Cand sunt fierte, le scurgem si le mixam bine, impreuna cu smantana, untul, salvia, nucsoara rasa si usturoiul presat.Asezonam daca este cazul.




Toate fiind gata, putem servi friptura alaturi de pireul de dovleac si cartofi si o salata de rosii si castraveti .
Veti fi pe deplin satisfacuti de minunatul gust al carnii de porc.
Pofta mare sa aveti !


Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

10 comentarii:

  1. Cornel Olariu

    Ma inebunesti, colega ta m-a pus la dieta.
    Gata nu te mai urmaresc...decat cu coada ochiului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iancu Lubita

    Mmmm la felul cum arataaaa!!!
    Bbun trebuie sa fie!! Îmi place .

    RăspundețiȘtergere
  3. Melania Parus

    F fain .Îmi place ·



    Georgiana Berheci

    Minunat .Îmi place

    RăspundețiȘtergere
  4. Eliana Boghici Rotaru

    Oo, buun! Pot folosi mustarul meu cel nou!Îmi place ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Preoteasa Daniela

    Interesant .Îmi place .


    Adelinastraje Adelinastraje

    Ce bine arata !Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.