Aceasta reteta deosebit de gustoasa este de fapt o adaptare a retetei de cartofi frantuzesti, mai ales atunci cand sunteti in criza de timp.
Este denumita tocanita, dar nu are ceapa si cand am citit reteta pe un blog culinar , mi-am zis ca trebuie sa o incerc. Merita, pentru ca are un gust foarte bun si ce este mai important, se face foarte repede.
Iar nu am reusit sa fac reteta asa cum este data , are unele modificari, dar eu sunt multumita...sa stiti ca este o mancare tare satioasa.
Acum voi alegeti !
Avem NEVOIE de :
1 kg cartofi albi
200 m smantana
4 oua
1/2 ardei rosu( kapia sau iute)
marar verde
sare
piper
MOD de PREPARARE :
Punem ouale la fiert in apa cu putin otet si sare( sa nu se sparga coaja).Dupa ce au fiert 7-8 minute, le punem un minut in apa rece.
Curatam cartofii si ii taiem felii mari, ii spalam apoi si ii punem la fiert in apa cu sare, sa fiarba de jumatate .
Curatam ouale de coaja si apoi le taiem rondele.
Areiul il taiem cubuete mici si il amestecam cu smantana.
Tocam marunt mararul verde.
Dupa ce cartofii sunt fierti de jumatate, aruncam putina apa in care au fiert cartofii si adaugam smantana.
Punem si putin marar verde si lasam sa dea putin in clocot.
Adaugam sarea si piperul necesare, apoi rondelele de ou, amestecam cu mare grija sa nu zdrobim ouale.
Mai presaram marar verde deasupra.
Si mancarea noastra este gata, poate fi servita in maxim 40 de minute.
Asa-i ca se face repede ?
Daca vreti ceva mai complicat puteti urma reteta originala.
Pofta mare sa aveti la bunatatea asta rapida !
Dorina Topala
RăspundețiȘtergereArată superr!Îmi place ...
Chiar nu ma gandeam ca va fi asa de gustoasa, Dorina draga !
ȘtergereTania Kiswani
RăspundețiȘtergereMinunata...Îmi place !
Tania scumpa asa a fost , sa sti....
Ștergere