Fagottini sunt niste pachetele( saculeti) de aluat umplute cu ceva sarat sau dulce, dupa gustul fiecaruia și sunt consumate la micul dejun.
Sunt sfărâmicioase si crocante in exterior, dar moi în interior,bune mai ales calde.
Se fac foarte usor si repede, asa ca sunt minunate si cand sunteti anuntate in ultima clipa, ca musafirii sunt pe drum...
Avem NEVOIE de :
- pentru aluat :
300 g faina
150 ml apa calduta
1 lingurita sare
3 linguri ulei
1/2 plic drojdie uscata
1/2 lingurita zahar
- pentru umplutura :
felii cascaval
prosciutto crudo
oregano
1 ou pentru uns
MOD de PREPARARE :
Aluatul se poate face fie in masina de paine, programul "Aluat" , fie se framanta toate cu mana, apoi se lasa la dospit, la cald ,cam 30 de minute.
Putem opta si pentru o varianta mai usoara , la care apelam in criza de timp, aluatul de foietaj din comert, pe care il decongelam inainte de al folosi.
Intindem aluatul dupa ce a dospit ,in foaie subtire, il portionam cat de mari dorim sa fie fagottini.
Punem peste bucatile de aluat sunca, apoi feliile de cascaval si presaram oregano.
Rulam aluatul umplut( trebuia sa il fac pachetele, dar ma grabeam tare si am ales varianta rularii aluatului; credeti-ma ca a fost o idee minunata) si il undem cu ou batut, apoi il punem intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Darm tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pina se rumeneste aluatul, cam 30-40 de minute.
Scoatem tava si lasam cam 10 minute sa se racoreasca putin apoi feliem rulada.
Este delicioasa si dispare repede din farfurie, mai ales calda.
Dar sa nu credeti ca nu e bun si rece...
Pofta mare sa aveti !
Sanda Suciu Ex Surtea
RăspundețiȘtergereFoarte fain, am citit reteta si nu inteleg de unde e albastul acela? Îmi place .
Dar nu e...albastru ! E fara branza ...albastra.
ȘtergereCred ca din cauza luminii se vede mai...albastru !
Lia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereCe bine arata...vin si eu sa gust :) Îmi place ·
Cu mare drag te astept draga Lia !
ȘtergereGenica Stetca
RăspundețiȘtergereUnde se face degustarea ? Îmi place !
La mine acasa Geni....te astept cu drag !
ȘtergereEugen Fodorean
RăspundețiȘtergereImi lasa gura apa...Îmi place ·
Te asteptam cu drag la degustare....!
Ștergere