luni, 4 iulie 2016

Ceafa marinata cu varza rosie calita

By Sidonia Toncean   Posted at  11:28   Preparate din carne de porc 6 comments

Marinarea este procesul de îmbibare şi maturare a carnii, prin păstrarea ei  pentru o perioadă de timp, într-un amestec – umed sau uscat- numit marinată (sau marinadă), cu scopul de a frăgezi sau da o aromă.
Marinatele sunt extrem de versatile şi pot fi folosite pentru a da aromă, cu câteva condimente simple, proaspete, de bază sau pentru a crea arome pregnante, cu plante foarte aromatice şi condimente.
Mai fragedă decât pulpa şi mai suculentă decât muşchiul de porc, ceafa de porc , atunci când este bine gătită ,este o delicatesă de vară . Marinarea este  ideala pentru a frăgezi carnea şi a o îmbogăţi cu noi arome....lăsaţi  carnea  până a doua zi, la frigider. Cu 30-40 de minute înainte de a o pune pe grătar, scoateţi-o din frigider.




Avem NEVOIE de :

1 kg ceafa porc
- pentru marinata:
40 g ulei masline aromat Monini
80 ml vin alb
2 linguri sos soia
1 lingura sirop artar
cimbru Kotanyi
oregano Kotanyi
1 lingura boabe de mustar
sare
piper
un varf cutit cu sofran
- pentru varza rosie calita:
1 varza rosie
1 ceapa
1 lingura boabe porumb Home Garden
2 linguri ulei Monini
ienibahar Kotanyi
nucsoara
chimen Kotanyi




MOD de PREPARARE :

Toate ingredientele pentru marinata le punem intr-un bol, le amestecam bine  si ungem cu ele fiecare felie de ceafa taiata.




Punem feliile de ceafa intr-un vas cu capac, rasturnam marinata ramasa peste ele si acoperim vasul apoi il dam pina a doua zi la rece, in frigider. Daca nu dispuneti de atata timp, lasati ceafa macar 3 ore la marinat.




Varza rosie o taiem fideluta .
Intr-un vas non aderent punem putin ulei, ceapa tocata marunt, pe care o calim putin, apoi adaugam o parte din varza. Doar dupa ce s-a inmuiat varza rosie, adaugam alta portie de varza.



Dupa ce toata varza este inmuiata, adaugam ienibaharul , sare, piper si semintele de chimen, pe care le-am pus intr-un tifon legat, sa nu se imprastie in toata varza.
Tifonul il scoatem la sfarsitul procesului de gatire.
Adaugam cam 200 ml de apa si lasam varza sa fiarba la foc domol, acoperit.



Ceafa de porc o facem cu sprayul cu ulei si o punem in grill-ul gata incins, cu partea unsa in jos.
Lasam ceafa sa se friga bine pe ambele parti si apoi tinem bucatile de carne , la cald , pina la servire.






Cand varza este gata radem putina nucsoara si amestecam sa se omogenizeze. Gustam de sare si piper, apoi servim ceafa alaturi de varza rosie ornata cu boabe de porumb si frunzulite de cimbru proaspat.




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

6 comentarii:

  1. Maria Dan

    Yyami...Sidi eu incă sunt la servici si salivez deja...Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna rau Marika draga !
      Si fara cartofi prajiti...

      Ștergere
  2. Lia Maria Grozi

    Draga Sidonia mi-ai făcut o pofta ...!Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te astept cu bratele deschise draga mea Lia !

      Ștergere
  3. Doina Negru

    E grozava!Place,place,place!

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

Google+ Followers

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.