sâmbătă, 9 iulie 2016

Friptura de porc cu unt aromatizat, sos de ciuperci si salsa de ardei cu piersici si rosii

By In bucatarie la Sidy   Posted at  17:41   Preparate din carne de porc 13 comments

Untul aromatizat(untul compozit) este atat de bun ca iti vine sa-l mananci direct uns pe paine, indiferent cu ce este facut.
Prima data l-am uns pe paine cand am facut  Pui Kiev si a fost nemaipomenit.Cu un usor gust de usturoi si cu multa vedeata avea un aspect foarte placut.
Untul acesta este o modalitate de asezonare foarte simpla si versatila, pentru carne si legume de orice fel. Iar reteta aceasta este o reteta gustoasa tare , desi ai putin de lucru cu ea, dar finalul a fost savuros !
Carnea este frageda si suculenta cu acest unt aromatizat , puteti pune putin din el si peste friptura fierbinte din farfurie.





Avem NEVOIE de :

1 kg carne porc
sare
piper alb
boia afumata

- pentru untul aromatizat
80 g unt
cimbru uscat
2 catei usturoi
sare

- pentru sos
500 g ciuperci fierte
120 g smantana
1 ceapa verde
2 catei usturoi
patrunjel verde



- pentru salsa de piersici cu ardei
1 ardei gras galben
1 ardei gras iute verde
1 gogosar verde
3 piersici
3 rosii
3 catei usturoi
1 ceapa verde
1 ceapa rosie
patrunjel verde
zeama de lamaie
sare







MOD de PREPARARE :

Carnea de porc se portioneaza , se face cu sare , boia si piper pe ambele parti , se pune intr-o cutie cu capac, la frigider , cam pentru o ora macar.




Preparam untul compozit- untul l-am tinut la temperatura camerei sa se inmoaie.
Peste unt, intr-un bol punem usturoiul presat, cimbrul si sare, apoi amestecam bine de tot.
Dam untul la rece sa se intareasca.




Scoatem de la rece untul si carnea si undem un vas yenna cu unt, asezam carnea condimentata in el si deasupra presaram untul aromatizat.
Adaugam apa cat sa acopere 1/2 din carne( pe parcurs daca va fi nevoie, mai adaugam)si dam carnea la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C.




Ciupercile fierte le tragem la tigaie cu ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul trecut prin presa si apoi 1/2 din ciuperci le dam prin blender, adaugand smantana si patrunjelul verde.Asezonam.




Cealalta 1/2 de ciuperci o punem in sosul format.




Friptura se intoarce sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand apa a scazut am mai adaugat niste vin alb care a fragezit friptura.



Pentru garnitura am facut un orez simplu de tot, cu patrunjel verde.




Am servit friptura alaturi de orez, sosul de ciuperci  si o salsa  minunata de ardei grasi cu rosii si cu piersici.

Cu aceasta reteta particip la Weekend cu spor a carei gazda, luna aceasta , este Laura Maria Din si care ne-a cam dat de lucru cu retetele ei gustoase.

Pofta mare sa aveti !





Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

13 comentarii:

  1. Jenica Martin

    Prezentare de master chef....Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  2. Floare Cotor

    Sa aveti pofta !! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Genica Stetca

    Da bine le mai potrivesti ,imi lasa gura apa ! Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
  4. Simona Dinu

    Minunat! Cred ca m-am uitat 3 min.la poze. Foarte bn arata, felicitari! Atata culoare si frumos intr-o farfurie ...Îmi place !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si a fost tare gustoasa friptura ! Untul a fragezit-o iar salsa a fost nemaipomenit de buna....

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  5. Luciana Cernat

    Eu zic jos palaria!Cu mult drag si restept pt asa platou! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

  6. Giurgiu Claudia

    Suna tare bine ! Îmi place !

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.