O reteta de vara racoritoare , vitaminizanta si foarte hranitoare.
Combinatia dintre piersici si legume este inedita, mai ales ca gust si aspect.
Americanii numesc aceasta salata "salsa" deoarece contine ardei iute si gras.
De fapt in spaniola "salsa" inseamna sos...adica o nebunie !
Se poate consuma simpla ca o salata sau alaturi de o friptura, asa cum am facut eu :
Avem NEVOIE de :
1 ardei gras galben
1 ardei gras iute verde
1 gogosar verde
3 piersici
3 rosii
3 catei usturoi
1 ceapa verde
1 ceapa rosie
patrunjel verde
zeama de lamaie
sare
Spalam bine ardeii, , gogosarul si rosiile, le stergam si apoi le taiem marunt.
Ceapa curatata o tocam marunt.
Usturoiul curatat il trecem prin presa.
Piersicile spalate bine le taiem cuburi mai mari.
Tocam si patrunjelul verde si stoarcem de zeama lamaia.
Amestecam toate ingredientele intr-un bol, adaugam zeama de lamaie si sarea necesara, dar nu turnam dressingul peste ea ,decât înainte de servire.
Nici nu ma gandeam ca asa gust bun vor avea piersicile in combinatie cu legumele !
Pofta mare sa aveti !
Lia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereEu vreau ,asa ca am sa-mi fac pe plac. Imi plac mult si culorile...Îmi place !
Hai Lia ca sunt curioasa cum va place voua....
ȘtergereO reteta inedita pentru mine. Cu siguranta o voi incerca cand se vor coace piersicile in gradina mea.
RăspundețiȘtergereSa nu uiti Vanda ca este minunata !
ȘtergereAzi am facut alta...