Prajitura Krantz nu este cel mai simplu desert si cu siguranta, nici cel mai dietetic. Necesita oua destul de multe, nuca si zahar din besul pentru a fi delicioasa.
Pentru prajitura Krantz e nevoie sa prepari 3 foi identice si o crema delicata, iar apoi sa asamblezi totul si sa imbraci prajitura in nuci cu caramel. Ea nu se serveste imediat, e nevoie sa o lasi cateva ore inainte sa o tai si sa o aduci la masa.
Prajitura Krantz este o prajitura cu nuca, delicioasa ,foarte populara si asta pe buna dreptate .Este o prajitura foarte fina si nemaipomenit de gustoasa , iar pe cerul gurii, dupa ce o gusti poti spune ca ai un...curcubeu.Nu ma dau in vant dupa prajiturile cu ciocolata sau cacao, dar asta deja o stiti.Insa prajituri cu crema de vanilie as manca fara incetare...
Da ,veti spune ca are multe calorii.Aveti dreptate si este tare satioasa, dar...nu o mancam in fiecare saptamana !
Avem NEVOIE de :
- pentru fiecare foaie( 3 avem)
3 albusuri
100 gr nuca macinata
100 gr zahar pudra
1 lingura amidon
un praf de sare
- pentru crema:
9 galbenusuri
200 gr de unt
3-4 plicuri de zahar vanilat
esenta vanilie Bourbon
200 gr zahar pudra
- pentru krantz:
150 gr miez de nuca
150 gr de zahar
MOD de PREPARARE :
Facem 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel:
batem albusurile cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma consistenta,adaugam zaharul si continuam pana cand se dizolva acesta. Incorporam faina ,apoi si nucile macinate.
Punem o foaie de copt pe care o ungem cu putin unt, astfel o sa o luam mai usor foaia ,cand o sa o scoatem din cuptor.
Pe tava tapetata punem compozitia foii si o intindem uniform cu ajutorul unei linguri, apoi o dam la cuptor pana cand are o culoare potrivita, aramie, cam 15 minute pe foc mic.
Dupa ce o scoatem de la cuptor o lasam sa se raceasca si procedam la fel si cu urmatoarele 2 foi.
Facem crema, galbenusurile se amesteca intr-o oala cu zaharul si zaharul vanilat, iar apoi le punem la bain-marie pentru 20 minute amestecand mereu pana cand galbenusurile formeaza o crema consistenta. Dupa cum vi-am mai spus , eu am o oala pentru creme, cu pereti dubli si pot sa o pun direct pe foc.
Daca cumva se intimpla, dar nu cred, ca sa se ingroasa mai tare, puteti adauga o lingura de amidon, invartind mereu in crema.
Lasam sa se raceasca .
Frecam untul cu zaharul pudra pana devine spumos si moale, apoi il vom adauga peste crema racita si vom mixa pana cand se va omogeniza.
Pentru krantz-ul de deasupra, intr-un tuci punem zaharul si il lasam sa se topeasca .
Luam cate 1-2 linguri din el si il presaram pe fiecare foaie.
In cel ramas punem nucile si le amestecam cu zaharul topit.
Intindem o foaie de copt, o ungem cu putin unt si punem zaharul cu nuci pe foaie, bine intins. Le lasam putin sa se raceasca dupa care o sa le zdrobim.
Intindem peste prima foaie 1/3 din crema de vanilie , asezam alta foaie, iar 1/3 din crema, alta foaie si deasupra punem ultima crema ramasa .
Deasupra ultimului strat de crema ,presaram zaharul caramelizat cu nuca, pe care l-am zdrobit cu sucitorul.
Lasam prajitura la rece in frigider , pina a doua zi , cand o putem portiona.
Este delicioasa, va asigur. Asta daca sunteti fan prajituri cu crema de vanilie si nuca !
Pofta mare sa aveti !
Giurgiu Claudia
RăspundețiȘtergereO daaa... aveti dreptate! E foaaarte delicioasa !Îmi place ·
E cam ...satioasa, asa ca o bucatica ajunge !
ȘtergereO data...
Nina Hotu
RăspundețiȘtergereDeliciosa-i !Îmi place ...
Prajituri cu crema de vanilie as manca fara incetare...mai ales ca are si zaharul caramelizat !
Ștergere