Ceva simplu si bun, care nu iti ia mult timp pentru gatit, iar rezultatul este ceva savuros.
Combinatia aceasta de carne de pui cu ceapa si masline mi se pare ceva discret si fin, ca si o tocanita buna de tot.
Seamana cu reteta "Limba cu masline" pe care noi o adoram, iar sosul lasă impresia că niciodată nu este suficient...
Deci este delicioasa si foarte simplu de facut !
Avem NEVOIE de :
1 pui de casa(fara spate)
2 cepe mari
100 g masline fara samburi
1 frunza dafin
amestec condimente pui
3-4 catei usturoi
400 ml rosii cuburi
200 ml vin alb
1 lamaie
2 linguri ulei
sare
piper
patrunjel verde macinat
MOD de PREPARARE :
Curatam ceapa si o taiem solzisori.
Incalzim intr-o tigaie uleiul si tragem ceapa la tigaie, pina se inmoaie.
Usturoiul curatat il tocam marunt, iar maslinele le taiem rondele.
Le adaugam la ceapa trasa la tigaie , impreuna cu foaia de dafin si cu vinul.
Le lasam sa dea 2-3 clocote.
Adaugam puiul portionat pe care l-am condimentat in prealabil.
Lasam sa fiarba acoperit cam o ora ( sau mai mult daca e pui de tara), pina intra furculita in el.Daca e cazul mai adaugam putina apa.
Adaugam rosiile cuburi si lasam sa mai fiarba cam 10 minute.
Potrivim gustul de sare si piper.
Cand este gata adaugam deasupra patrunjel verde tocat.
Daca nu este acrisoara mancarea , de la rosii, adaugam zeama de lamaie, atat cat este necesar.
Am servit puiul cu masline alaturi de o mamaliguta proaspat facuta si mult sos.
Pofta mare sa aveti !
Lia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereDelicioooooos ! Îmi place ·
Asa este Lia draga ! E bun de tot...
ȘtergereKotányi Romania
RăspundețiȘtergereMultumim <3 Ne place mult! Îmi place ·
Si noua ne-a placut mult, e delicios !
Ștergere