Intr-o carte de bucate pe care am primit-o ca souvenir de la Chef Mihai Cristian, am gasit aceasta reteta care m-a inspirat sa prepar aceasta supa cu praz si branza.
Mi-a placut mult de tot aceasta supa pe care cu usurinta o putem transforma in ciorba, iar faptul ca Valy a dorit sa manance de doua ori din ea, spune multe despre reusita gustului. Deci este de facut si alta data.
Desi prazul este simbolul oltenilor, de cativa ani il gasim peste tot in tara si asta ma bucura mult, pentru ca este sanatos,reduce colesterolul rau in favoarea celui bun, si tine la parametrii de functionare presiunea arteriala.
Avem NEVOIE de :
1 praz
1 ceapa rosie
1 ceapa galbena
2-3 catei usturoi
100 g carnati afumat
100 ml vin alb
150 g branza( de care aveti) poate fi si topita
1 l supa de legume
marar verde
sare
piper
zeama de lamaie (optional)
MOD de PREPARARE :
Curatam prazul, cepele si usturoiul.
Cepele le taiem solzisori,prazul rondele si usturoiul il trecem prin presa.
Carnatul il feliem cu pielita cu tot.
Inchidem capacul aparatului, il programam pe "Fierbere-Boil" pentru 30 de minute si dam apoi "Start".
Il lasam sa-si faca treaba.
Servim supa presarata cu feliute de ardei iute(daca va place) si marar verde proaspat tocat.
Pofta mare sa aveti !
Iancu Lubita
RăspundețiȘtergereO păpați voi ca e sănătoasa! Îmi place ·
Dar e buna si sanatoasa !
ȘtergereIoan Hulea
RăspundețiȘtergereBuna pentru oameni bolnavi ! Îmi place ·
Sa nu trebuiasca sa ai om bolnav in casa...
Ștergere