Cotletul de porc este foarte slab caloric, aproape la fel de slab ca si muschiuletul de porc ,este identic cu pieptul de pui fara piele. Si la fel ca si pieptul de pui, cotletul e mai fad si mai uscat decat alte bucati de porc, deci trebuie sa fim atenti la timp, tehnica si la aromele folosite atunci cand il gatitm.
Din aceasta cauza am ales sa il fac in aceasta crusta de nuca, dar la cuptor.
Avem NEVOIE de :
1 kg cotlet porc fara os
100 g nuca sfaramata
1 lingura mustar cu boabe
zeama de la 1 lamaie
sare
piper
2 oua
75-100 g faina
MOD de PREPARARE :
Intr-un vas mai mare si larg punem mustarul cu boabe, zeama de lamaie, sare si piper si le amestecam bine de tot.
Batem bine cele doua oua, le amestecam cu faina si le rasturnam peste amestecul din vas.
Feliile de cotlet le trecem prin aceasta compozitie, pe ambele parti.
Nuca sfaramata ( nu macinata) o punem pe o farfurie si trecem bucatile de cotlet unse, prin nuca, pe ambele parti.
Punem cotletul intr-o tava pe hartie de copt si il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pina se rumeneste frumos.
Aveti grija sa nu-l tineti prea mult, cum am facut eu...
Servim cotletele alaturi de cartofi natur si o salata.
Pofta mare sa aveti !
Ana Raescu
RăspundețiȘtergereSanatos si gustos... multumim o sa furam acest model e aspectos. Îmi place ·
Intr-adevar asa este ca nu se mai prajeste snitelul in ulei....!
Ștergere
RăspundețiȘtergereIulica Neacsu
Mmmmm o bunătate! Îmi place ·
Nuca aceea crocanta ii da un gust aparte...
ȘtergereNo, draga mea, chiar e o idee faină ;) Tocmai am curățat un sac de nuci și am obținut vreo 3 kile de miez de nucă ;) Weekend-ul e aproape, sigur voi proba rețeta ta :-* Te tzuc cu drag! >:D<
RăspundețiȘtergereSigur are sa va placa ! Ca doar si Zmeii tai sunt indragostiti de "leguma" Carne !
ȘtergereSi poate faci si Prajitura Miracol, care e tot cu nuca...
Te tzuc Crisule !