Pizza din bile este un preparat inedit ce se aseamana la gust cu pizza si se remarca pentru usurinta cu care se poate desprinde in bucati, fara sa fie necesara taierea cu cutitul.
Daca cititi un dictionar gastronomic veti afla urmatoarele :
-Pizza este un aluat preparat cu ulei, branza, carne, peste, rosii si condimente, copt in cuptor, constituind un fel de mancare tipica Italiei meridionale.
- Pepperoni un salam italienesc, facut din carne de porc si vita, foarte condimentata cu piper negru si rosu. Acest carnat subtire, tare, uscat la aer, se poate manca taiat felii foarte subtiri, ca aperitiv. Mai poate fi folosit pentru a adauga gust unor mancaruri gatite, dupa cum stiu foarte bine cei care iubesc pizza pepperoni.
- Camembert - se spune ca Napoleon a botezat aceasta branza cu apelativul Camembert dupa satul normand unde sotia unui fermier i-a servit-o pentru prima oara. Acum, celebra in intreaga lume, aceasta branza din lapte de vaca are o coaja alba, moale si un interior cremos.
Atunci cand e destul de veche, branza ar trebui sa fie aproape lichida.
Avem NEVOIE de :
- pentru blat
250g iaurt grecesc
180g de faina care creste singura Lidl ( daca nu gasiti faina care creste singura, amestecati 5 - 7 grame de praf de copt la fiecare 100g de faina normala)
- pentru topping
MOD de PREPARARE :
Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor pana se subtiaza si ajunge sa aiba aproximativ un centimetru grosime.Taiem aluatul in patrate potrivite, iar Camembertul il taiem cuburi.
Dupa ce toate patratele au fost taiate, se pun în fiecare cate 3 felii de salam.
Deasupra asezam un cub de branza.
Peste branza punem alte doua feliute subtiri de salam.
Dupa ce toate patratele au fost taiate, se pun în fiecare cate 3 felii de salam.
Dupa umplere patratele se impaturesc si se framanta in palme pana capata o forma rotunda de bile.
Luam o tava pe care o ungem cu unt si pornim cuptorul la 180 de grade.
Oul batul il intindem deasupra bilelor din tava.
Se tine la cuptor in jur de 10-15 min. Blatul va fi crocant la exterior si pufos la interior.
Se lasa la racit 10 minute si se serveste prin ruperea bucatilor, bilelor.
Dorina Topala
RăspundețiȘtergereInteresant... trebuie preparat! Îmi place .
Daca iti place pizza , zau ca merita sa o incerci. Aluatul cu iaurt e nemaipomenit...
ȘtergereIancu Lubita
RăspundețiȘtergereMmmm buna idee,bun gust!! Îmi place .
Ai facut-o vreodata cu aluatul acesta cu iaurt ? Incearca Lulu...
ȘtergereNicolaus Mihai Cristian
RăspundețiȘtergereBuna idee!😄💝 Îmi place ·
Blatul cu iaurt e nemaipomenit...trebuie incercat !
Ștergereinteresanta reteta,o voi pregati si eu!
RăspundețiȘtergereDaca o faci te rog sa-mi spui parearea familiei...
ȘtergereCamelia Khalil
RăspundețiȘtergereSi asta e super.Zic si asta,deoarece faci pizza in fel si fel de feluri(cind la tigaie,cind pe mamaliga,cind sandvici...),unul mai interesant si bun decit celalalt. Îmi place !
Multumesc draga mea Camy !
ȘtergereAs manca-o si cu ochii, da' n-am voie :) Totusi te intreb (i-o mai taranca, asa la chestii din astea de delicatese): branza Camembert se consuma cu tot cu coaja aceea? Eu am crezut ca e ceva carton in ea, sau hartie mai groasa, si de fiecare data cand am avut ocazia, am mancat numai miezul pastos. Da' oare asa trebuia sa fac, sau m-am facut de râs?
RăspundețiȘtergereHai ca m-ai bine dispus draga mea !
ȘtergereNormal ca se mananca cu acea"coaja", e oleaca mai intarita, nu e carton.
Ti-am mai zis eu de Camembert atunci cand l-am facut in grilaj crocant : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/04/camembert-in-grilaj-crocant.html
Sanda Suciu Ex Surtea
RăspundețiȘtergereM-am uitat ,am citit si am vazut filmuletul .Am notat-o, salvat-o. Imi place. Multumesc. Pupici.
Stiu eu cind ai sa o faci...astepti englezii asa-i ?
Ștergere