Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu mere este aceasta.
Prajitura aceasta se poate face in orice anotimp, pentru ca mere gasim mereu, iar ele se caramelizeaza atat de frumos si dau un gust atat de bun, ca merita sa o incercati.
Daca ar fi sa aleg dintre toate prajiturile cu mere gustate si preparate de mine, aceasta cu siguranta ar fi favorita mea.
Prajitura aceasta nu mai trebuie ornata, ci doar servita cu un glob de inghetata sau frisca.
Daca va place combinatia mere+scortisoara+caramel, sigur o veti incerca !Are un singur bai...trebuie gustata des.
De unde mi-a venit ideea ? De la prietenii mei Kotanyi dupa ce au pus un filmulet cu ea.Va multumesc dragii mei...
Avem NEVOIE de :
- pentru blat
200 g unt
150 g zahar
3 oua
250 g faina
1 plic vanilie Bourbon
130 ml lapte
1 plic praf copt
sare
1 lingura scortisoara macinata
- pentru caramel
100 g unt
100 g zahar brut
***
3 mere
1 lingura amestec Placinta cu mere Kotanyi
MOD de PREPARARE :
Intr0un bol mixam untul cu zaharul pentru blat, pina se face ca o spuma. Adaugam apoi ouale si le omogenizam .
Punem putin cate putin laptele , vanilia mixand mereu, pina se amesteca toate bine.
Intr-un alt bol amestecam partea uscata : faina, praful de copt, sarea si scortisoara.
Le adaugam lingura cu lingura in aluatul de blat, mixand mereu.
Preparam caramelul, punand intr-un vas de tuci untul si zaharul brut, amestecam mereu sa se topeasca untul . Zaharul va face spuma dar amestecam 2-3 minute.
O forma de tort ( 24 cm) cu pereti detasabili, o captusim cu hartie de copt pe care o ungem cu unt.
Punem in ea caramelul si il lasam sa se intareasca putin.
Intre timp curatam merele, le scoatem cotorul si le indepartam coaja, apoi le taiem felii.
Asezam merele deasupra caramelului ,care a facut deja o crusta, in forma circulara, presaram amestecul pentru placinta, peste ele.
Turnam blatul peste mere si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru aproximativ 50-60 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si cand aceasta este curata, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit , acoperim prajitura cu o farfurie deasupra si o rasurnam.
Indepartam hartia de copt si putem deja portiona prajitura.
Merge tare bine cu un glob de inghetata alaturi si frisca.
Rapsodie a simturilor...zau daca nu !
Pofta mare sa aveti !
Liliana Mihaita
RăspundețiȘtergereArata superrrr bine 😘😘😘 Îmi place !
Si e tare gustoasa...un adevarat rasfat linga un glob de inghetata si frisca.
ȘtergereMaria Mihalache
RăspundețiȘtergereO ador! Îmi place ·
Sa nu uiti de inghetata si frisca Medi ...
ȘtergereLia Maria Grozi
RăspundețiȘtergereUn deliciu ! Îmi place ...
Adevarat rasfat culinar alaturi de inghetata si frisca !
ȘtergereN-am facut niciodata o rasturnata, ia sa preiau initiativa si reteta, ca eu sunt fan prajituri cu mere. Si mai am si o vecina cu "3 iezi" la care trimit surplusul :)
RăspundețiȘtergereSti care e necazul cel mare ? Rasturnata asta se mananca cu inghetata si frisca !
ȘtergereKotányi Romania
RăspundețiȘtergereCat de bine arata! Ne-ai facut si noua pofta ! Îmi place
Va astept cu drag la o portie...
Ștergere