sâmbătă, 17 septembrie 2016

Supa de fasole verde

By In bucatarie la Sidy   Posted at  06:30   Supe 9 comments

Aceasta supa este printre cele mai racoritoare si hranitoare supa, excelenta pentru vara. Varianta de la noi din Bihor este cu iaurt gras(lapte prins facut in casa) sau smantana si fasole pastai verde ,proaspata.
Este foarte buna, mai ales ca nu are carne si poate fi consumata si putin calduta sau chiar rece.
Supa aceasta e foarte gustoasa, se gateste foarte usor,iar  ingredientele sunt  ieftine vara. Daca va puneti fasole verde pentru iarna, atunci sunteti salvati. O puteti face si iarna...




Avem NEVOIE de : 

500 g fasole verde
2-3 rosii
3 morcovi
2 radacini patrunjel
1 ceapa
o crenguta leustean( telina)
2 linguri ulei
sare
boia
piper

lapte prins, smantana(optional)



MOD de PREPARARE :


Curatam zarzavatul, rosiile  si ceapa si le taiem dupa preferinta.Curatam si rupem fasolea verde.




Incingem doua linguri de ulei si tragem morcovul la tigaie, pina se cilireaza uleiul.



Punem toate legumele( mai putin rosiile ) in oala, adaugam apa necesara , punem verdeata si asezonam, apoi lasam sa fiarba la foc domol.




Cand sunt aproape fierte legumele ,adaugam rosiile maruntite si lasam inca 10 minute sa fiarba acoperit.


Daca doriti, la sfirsit se poate adauga smintana sau lapte prins facut in casa , dar se poate pune si doar in farfurie.




Pofta mare sa aveti !

Multumesc pentru vizita dvs

"Daca va place preparatul meu sau poate nu, va rog sa va scrieti impresiile, putin mai jos
View all posts by: Sidy's Kitchen

9 comentarii:

  1. Iancu Lubita

    Cred ca e buna dar pe mine m-ai pierdut la asa ceva,stii nu??Sa aveti pofta!! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  2. Viorica Suciu

    Wow, supa asta de fasole verde este Mai mult decat delicioasa. I love this soup!!! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  3. Doina Negru

    Stiu Sid,e preferata mamei.E delicioasa.Noi o mancam rece ! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere
  4. Camelia Khalil

    F.buna.Mi-ai amintit de supa asta.O facea,des,mama,cind eram mica.Dar o dregea cu smintina(cea care se formeaza pe lapte,cind e fiet),nu cu iaurt.Si era f.deasa(fasole din abundenta).I Folosea,fasolea pe care ai folosit-o.Mmmmmmmm. Îmi place.

    RăspundețiȘtergere
  5. Genica Stetca

    Buna, buna ,sa o faci toata vara ,ca nu te plictisesti de ea !! Îmi place ·

    RăspundețiȘtergere

Tipariti reteta

Back to top ↑
Connect with Us

Gateste Sanatos

Gateste Sanatos

RO

© 2013 In Bucatarie La Sidy. WP Mythemeshop Converted by Bloggertheme9
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.