O ciorba buna este un deliciu oricand, mai ales daca are multe legume in ea.Ca sa fie ciorba gustoasa trebuie neaparat carne proaspata de porc, deoarece iese mai gustoasa.
Ciorba este un preparat care reprezinta in unele regiuni elementul esential al meniului pentru masa de pranz. Nici la noi acasa aceasta nu lipseste in nici o zi.
In traditia culinara romaneasca , ciorba se obtine prin acrirea supei cu bors,bulion de rosii, zeama de varza murata, zeama de lamaie , otet, corcoduse..
Aceasta substanta acra se va pune numai dupa ce s-a fiert bine zarzavatul, pentru ca acesta sa nu se intareasca.
In luna aceasta , gazda provocarii "Weekend cu spor" este Elena Bite si ne-a propus urmatoarele teme :
1- Mancaruri de post
2 - Supe -Ciorbe
3 - Dulciuri
Pentru inceput am ales sa fac o ciorbita deosebit de gustoasa, cu carne proaspata de porc.
Avem NEVOIE de :
500 g carne de porc proaspata cu oase
2 morcovi
1 ceapa
1 lingura pasta de gogosari
3 linguri paste fainoase
2 oua
400 ml suc de rosii de casa - bulion
2 l supa de carne
2 linguri ulei
sare
piper
leustean verde
MOD de PREPARARE :
Portionam carnea si oasele, apoi le punem la fiert in apa cu sare, iar cand fierbe , inlaturam spuma formata.
Morcovii curatati si taiati ii tragem la tigaie in putin ulei, pina acesta prinde o culoare frumoasa portocalie.
Curatam si ceapa si o adaugam impreuna cu morcovii la ciorba, adaugand si supa de carne.
Fierbem carnea si legumele acoperit, la foc mediu, pina cand sunt gata facute.
Adaugam bulionul, pastele fierte si ouale bine batute cu un polonic de ciorba.
Stingem focul si lasam ciorba sa se odihneasca 10-15 minute.
Deasupra presaram leustean proaspat tocat marunt, apoi putem servi minunatia de ciorba, alaturi de un ardei iute.
Pofta mare sa aveti !
Elena Bite
RăspundețiȘtergereSidonia, ma bucur ca a fost pe placul vostru! :)Îmi place ·
Cristina Iuliana Pana
RăspundețiȘtergereOooo, ce de bunatati a la Sidi! Imi place !
Tania Kiswani
RăspundețiȘtergereCe de bunatati ai facut , draga Sidy.., sa va fie de bine..!