Drobul este un preparat traditional romanesc ce nu lipseste de pe masa de Paste.
Aceasta reteta este o alternativa excelenta a drobului de miel,un preparat gustos si savoros care a inlocuit eternul drob de miel, ideal pentru cei ce nu agreaza mielul.
Este pregatit in casa din ingrediente proaspete ,o reteta simpla si rapida ce incununeaza aperitivele de pe masa traditionala de Paste.
Avem NEVOIE de
- pentru aluat
300 g faina
50 ml apa calda
1 ou
2 galbenusuri
50 g unt
1 praf de sare
- pentru umplut
500 g ficatei si inimi de pui
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
6 oua
12 oua prepelita
1 ceapa uscata
1 legatura marar verde
1 legatura patrunjel verde
2-3 linguri pesmet
1 lingura KOTÁNYI amestec de asezonare pentru miel
sare
piper
MOD de PREPARARE
Ceapa uscata curatata si taiata marunt o tragem la tigaie, apoi adaugam ficateii curatati si spalati si 50 ml vin sau supa.Lasam sa se faca ficateii si inimile cam 15 minute, apoi lasam sa se raceasca putin.
Se trec apoi prin masina de tocat impreuna cu ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul, mararul verde si 3 oua fierte tare.
Amestecam umplutura si adaugam pesmetul , sare si piper dupa gust si celelalte oua crude.
Amestecam faina cu oul, untul, apa calda si sare, pina obtinem un aluat mai tare, care se da la rece cam 30 de minute macar.
Dupa trecerea timpului intindem o foaie din aluat pe care asezam partea de jos a unei forme de tort cu inel detasabil. Taiem roata dupa forma cam la 4-5 cm , iar aluatul il taiem fasii ca in poza.
Asezam 1/2 din umplutura de drob , ouale de prepelita fierte si curatate asezate deasupra...
....apoi cealalta 1/2 de umplutura o asezam deasupra.
Cate o fasie o ridicam peste drob, una nu si tot asa pe tot drobul.
Cealalta parte de aluat nefolosita o taiem fasii de 2 cm latime. Luam o fasie si o punem roata dupa drob, apoi fasiile de pe drob le lasam in jos, iar cele de jos le ridicam pe drob. Luam o alta fasie si o asezam deasupra primei fasii, iar fasiile care au fost pe drob le lasam in jos si cele de jos le ridicam.
Punem atatea fasii orizontale cate sunt nevoie ca sa acopere drobul, apoi le ungem cu galbenus amestecat cu doua linguri de ulei . NU faceti apoi ce am facut eu, nu puneti drobul in inelul lateral al tortului ca stricati toata impletutura si ati muncit degeaba !!! Lasati-l doar pe disc si asa dati-l la cuptor.
Lasati-l la cuptor la 180 de grade C pentru aproximativ 40 de minute pina se raceste.
Pofta mare !
0 comentarii: