Pagini

marți, 26 iulie 2011

Ciorba usoara de vara, din legume









Ingrediente:
4 morcovi
2 patrunjei
1 ceapa
o rosie
1 ardei gras mic
1/2 gulie
200 g mazare verde
200 g fasole verde
3 cartofi
1/3 varza proaspata
putina conopida
2-3 frunze telina
patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare:

Curatam zarzavatul si il taiem dupa preferinta.
Punem doua linguri de ulei in oala de ciorba si calim putin morcovii pina lasa o culoare galbena.Adaugam apoi ceapa si ardeiul si le calim putin si pe acelea.
Punem 4 litri apa, adaugam celelalte legume si zarzavaturi,frunzele de telina, asezonam si lasam sa fiarba acoperit la foc mediu pina cand sunt fierte toate legumele, cam 30-40 de minute.
Cand ciorba este gata o acrim cu zeama de pe ardei murati, zeama de lamaie, otet  sau bors, ce va place mai mult.
Cine doreste poate adauga o lingura cu smantana , in farfurie.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat marunt.
Pofta mare !

2 comentarii: