Ingrediente:
-pentru chiftele
800 g carne tocata amestec( vita, curcan, porc)
2 oua
3 catei usturoi
50 g pesmet
patrunjel verde
sare
piper
-pentru gratinat
300 g smantana
150 g cascaval afumat
2 oua
marat verde tocat
Mod de preparare:
Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe care l-am tinut in pralabil in apa 30 de minute.
Preparam sosul pentru gratinare; batem bine ouale, adaugam smantana si mararul verde tocat. Daca este prea groasa compozitia , adaugam o cescuta cu lapte.Asezonam.
Rasturnam tot sosul peste chiftelele din vas.
Deasupra sosului presaram cascavalul razuit , apoi dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se coc chiftelutele si capata deasupra o crusta aramie.
Cand chiftelutele sunt gata , le portionam si le servim alaturi de legume sote.Cum am gasit mazare verde dulce, in piata , am preferat-o pe aceasta, facuta cu putina ceapa verde si marar verde.
Pofta mare !!!
Vaaaai Doamneee, ce bunatate ai pregatit tu azi...este exact varianta pe gustul meu (fara prajeli) :P si ce sa mai vorbesc de garnitura, imi place mult mazarea :)
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa, te pup!
De mult timp nu mai prajesc chiftelele,imi plac asa in cuptor ca sunt mai crocante,iar asa cum le-ai gatit tu cu siguranta mi-ar placea !
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
"Chifetele imbatate cu smantana"...asa zice eu...si nu am facut niciodata si tare imbietor suna!
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
Multumesc!tare bune sunt si tare-mi plac chiftelutele!!
RăspundețiȘtergereSaru"mana pentru masa!!pupic!
O mancare gustoasa.Pupici!
RăspundețiȘtergereAi ce bunatateeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereSuper delicioase...! Pupici
RăspundețiȘtergereCred ca sunt o mare mare bunatate.Bravo!
RăspundețiȘtergere