Pagini

joi, 14 iunie 2012

Snitel Troy Gladius cu cartofi noi copti

Gurmanzii romani se lupta cu pofta cu Troy Gladius, niste snitele delicioase ce ascund in reteta gustul dulce al caiselor si aroma afumata a cascavalului... Gladiatorii romani se luptau insa in sabii, numite atunci "gladius"




INGREDIENTE :

6 fileuri fileuri de porc
100 g caise confiate
100 g cascaval afumat
1 jumatate ardei gras rosu
2 oua
3 linguri faina
3 linguri pesmet
100 ml ulei
sare, piper
boia
1 kg cartofi noi
50 g unt



MOD DE PREPARARE :

Batem bine fileurile de porc, cu ciocanul, apoi le condimentam si le dam la rece 30 de minute.
Le scoatem de la rece si asezam in ele caise confiate si bastonase de cascaval si ardei rosu.
Pliem snitelele si le prindem cu scobitoarea, apoi le dam prin faina, oua batute si pesmet.
Dupa ce toate sunt date prin pesmet le lasam asa 10 minute sa se odihneasca (crusta nu va mai cadea de pe snitel, la prajit).
Incingem uleiul si prajim snitelele pe ambele parti.
Cartofii curatati ii fierbem 10 minute in apa cu sare apoi ii scurgem bine de apa si ii rumenim in unt topit.
Pofta mare!




6 comentarii:

  1. Mmm,bune trebuie sa fie aceasta combinatie!!
    Primul sosit,primul servit!stiu ca-i tarziu dar ti-a mai ramas ceva??
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Primesti musafiri la asa bunatati?Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. M-as "lupta"si eu cu un snitel din acesta.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi inchipui cat de bune sant!Mai ales ca pentru o portie trebuie sa se bata in sabii!Super!
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Grozava poza in sectiune!

    RăspundețiȘtergere