Depinde de preferinta fiecarei persoane ca forma finala sa fie mai lichida sau mai putin lichida, si atunci se adauga mai mult sai mai putin lapte.
Porridge-ul poate fi servit apoi si cu fructe de padure (afine, mure, zmeura, capsuni), care se amesteca pur si simplu in compozitie, la final, dupa ce porridge-ul a fost luat de pe foc si pus in bol. Sau poate fi amestecat cu migdale sau alte tipuri de seminte si de nuci, alune...
Eu am gasit aceasta reteta aici :http://www.lauraadamache.ro/ asa ca iti multumesc draga Laura mult de tot...
Ingrediente :
300 ml lapte 0,1% grasime
40 g fulgi de ovaz
1 lingurita indulcitor stevia
1 mar
sare
scortisoara
coaja de lamaie
miez de nuca putin prajit
Mod de preparare :
Punem intr-o craticioara laptele, indulcitorul, fulgii de ovaz si sarea. Dam craticioara la foc mic, aproximativ 4-5 minute, dupa care lasam cateva minute sa se raceasca.
Aceasta operatiune o puteti face si seara si lasati pina a doua zi dimineata.
Marul necuratat il taiati cubulete mici , iar nuca o sfaramati.
Laptele cu fulgii ii punem intr-un bol, adaugam marul, presaram nuca si radem putina coaja de lamaie.
Deasupra presaram scortisoara dupa gust.
Pofta mare sa aveti....este un mic dejun foarte satios !
Si Romania are o varianta cunoscuta de porridge. Se cheama...... mamaliga ! Dar mamaliga romaneasca are la baza apa, apoi, procesul de fierbere este mult mai indelungat decat in cazul porridge-ului britanic.
Pot sa gust?Ca sa vad cum este,pentru ca arata super bine!
RăspundețiȘtergerePupici multi cu mare drag!
Sigur ca DA Miha scumpa ! Mai ales ca este foarte sanatos....
ȘtergereEu mananc in fiecare dimineata 2 linguri de tarate de ovaz cu iaurt si aceasta este o alta optiune delicioasa.
Te tzuc cu mult drag !