O supă simplă, care sintetizează tot ce are mai bun gastronomia ţărănească portugheză.Reteta este facuta dupa o reteta a lui Jamie Oliver.Este atât de simplă reteta, încât orice gospodina incepatoare o poate învăţa.
Avem NEVOIE de
1 ceapă mare
2-3 căţei de usturoi
700 g cartofi
300 g varză
ulei de măsline
boia
piper
200 g cârnaţi picanti (chorizo)
MOD de PREPARARE
Curăţăm şi tocăm fin ceapa şi usturoiul,cartofii cubuleţe, tocăm foile de varza şi feliem cârnaţii .
Încălzim 4 linguri de ulei într-o oala la foc mediu şi călim ceapa şi usturoiul 5 minute până se înmoaie legumele.Adaugam apoi putina apa- eu am pus 250 ml supa de carne.
Adaugăm cartofii, condimentăm cu sare şi piper şi sotăm încă 5 minute.
Turnăm 2-3 litri de apă , adaugam varza şi fierbem compoziţia la foc mic 20 de minute sau până când se înmoaie cartofii.
Încălzim 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, şi prăjim feliuţele de carnati, presărăm boiaua peste cârnaţii din tigaie şi îi rumenim 3-4 minute.
Punem cârnaţii în supă, apoi tornăm în farfurii şi condimentăm cu piper negru proaspăt măcinat.
Caldo Verde, cea mai bună supă după o reţetă portugheză, adună la un loc foarte multă energie pentru o supa care se doreşte atât de modestă.
Pofta mare !
RăspundețiȘtergereDatorita unui hacker , o parte din tabloul de bord al blogului meu a fost stearsa.
Din aceasta cauza nu puteti sa comentati pe blog. Dar daca aveti nelamuriri sau intrebari , mi le puteti adresa aici :
https://www.facebook.com/pg/inbucatarielasidy/photos/?tab=album&album_id=559542481134512