Pagini

joi, 15 noiembrie 2018

Cocorada - Cautatori de camari 2018




Aceasta este reteta cu care am participat la finalele proiectului Cautatorii de camari 2018, organizat de Lidl Romania, alaturi de doi oameni minunati, Chef Florin Dumitrescu si Andrei Aradits
Puteti viziona clipul aici sau urmari reteta in momentele ce urmeaza.

Avem NEVOIE de :

- pentru aluat
1,5 kg faina alba
750 ml lapte caldut
40 g drojdie
2 oua
4 linguri ulei
1/2 lingurita sare

- pentru umplutura
1,250 g cas de oaie
6 oua
3-4 fire ceapa verde
1 legatura marar verde
1 lingurita sare

- pentru uns
2 galbenusuri+2 linguri ulei



MOD de PREPARARE 

 Inmuiem drojdia cu putin lapte caldut (cam 100 ml) si dupa ce creste o rasturnam peste faina pusa intr-un vas de framantat, in care am pus sim ouale, uleiul si sarea.


Incet, incet adaugam cate un pic de lapte caldut si framantam aluatul.





Framantam bine de tot pina cand aluatul se desprinde de pe vas si de pe mana, cam 40 de minute.
Daca doriti puteti pune aluatul in robotul de bucatarie si il lasati pe el sa isi faca treaba.



Lasam sa dospeasca acoperit aproximativ o ora, la loc cald.



Casul il dam pe razatoare,adaugam ouale, ceapa tocata marunt cu cozi cu tot..



...apoi mararul tocat marunt si sarea.
Amestecam pina se omogenizeaza compozitia.



Eu a trebuit sa pun sare mai multa pentru ca acel cas de oaie era nesarat.



Dupa ce a dospit impartim aluatul in 6 parti egale pe care le facem mingiute.



Prima data in doua si apoi fiecare parte in cate trei parti egale.



Aprindem intre timp focul in cuptor...



In poze apar mai multe mingiute pentru ca eu am facut portie dubla.



Umplem cocorada cu cas, pe care il impartim in cate mingiute avem,apoi impaturam asa cum se vede in imaginile urmatoare:



Putem intinde aluatul doar cu mainile, daca doriti.



Sau intindem branza pe toata foaia si atunci cand va fi gata , cocorada va fi in straturi.



Vom aseza cocorada pe foi de varza pe care le inmuiem 1-2 minute in cuptor.



Adunam spre mijloc marginile laterale ale cocoradei...



...apoi marginile de sus si jos le strangem peste laterale.



Presam cocorada putin cu mana si le intoarcem cu susul in jos.



Batem bine ouale cu uleiul si ungem cocorada deasupra.



Cand cuptorul este gata incalzit si jarul este asezat pe margini, dam cocorada la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.



Dupa trecerea timpului, cocorada este rumenita frumos deasupra.




Asa-i ca va place cum arata , gata rumenita ?



Cand sunt gata le scoatem pe o fata de masa si le lasam sa se raceasca.



Se pot manca asa simple calde sau cu o cana de lapte de la tara pus la prins.



Pofta mare sa aveti !


PS .-  Nu fiti necajite daca nu aveti astfel de cuptor...eu le-am facut si in cel de la aragaz si au iesit nemaipomenite.
      - Cocorada se poate umple cu orice...prune, branza dulce, ciuperci, carne, ce va place mai mult.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu