Pagini

sâmbătă, 5 ianuarie 2019

Maci rosii - salata aperitiv

O rețetă ușoară de salată festivă ”Maci roșii”, elegantă, aspectuoasa, care va atrage privirile tuturor. Am gasit reteta pe Savuros.ro si m-a atras din prima privire. 
De pe masa ,prima va dispărea această salată, toți vor fi tentați să savureze din această frumusețe culinară. 
Asa am patit si eu cand am facut-o...deci trebuie repetata !
Este o salată elegantă, decorată cu flori de mac, care va deveni vedeta mesei de sărbătoare.



Avem NEVOIE de  

 300 g Pulpa de pui afumata
150 g Ciuperci marinate
2 oua fierte
3 fire Ceapă verde
200 g Cașcaval
150 g Maioneză de casa
0,5 linguriță Sare
7 bucăți Roșii cherry

masline negre fără sâmburi
Mărar verde
1 linguriță semințe de mac





MOD de PREPARARE  

 Maioneza preparata in casa am pus-o intr-un recipient cu un dui in varf. Daca nu aveti, puteti pune intr-o punga si apoi ii taiati putin din varf ca sa puteti pune maioneza.


 Taiem merunt cubulete pulpa de pui, ciupercile, rosiile ( mai putin 2 pentru ornat), ceapa verde ,cascavalul il dam pe razatoarea mica, iar ouale pe razatoarea mare.



In bolul in care vrem sa punem salata intindem cateva fire de maioneza apoi punem pulpa de pui taiata cubulete si ciupercile cuburi peste.

 


Radem ouale fierte, peste...
Ouale eu le-am adaugat ca sa fixeze mai bine salata.

 

 Urmeaza un strat de ceapa verde , apoi rosiile taiate cuburi. cele doua dupa ce le-am condimentat.
Asezam un grilaj de maioneza peste rosii.



Deasupra punem cascavalul ras si apoi ornam salata.
Taiati rosiile rondele si modelați din ele petale de flori. Maslinele vor fi pistilul florilor, iar firele de marar tulpina. Presarati florile cu cateva seminte de mac.
Lasati salata cateva ore la frigider ca sa intrepatrunda ingredientele.

 


Pofta buna sa aveti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu