Pagini

miercuri, 2 februarie 2011

Chifle impletite a la Elisa











Ingrediente:
350 ml apa calduta
3 linguri ulei
5 g sare
550 g faina alba
15 g lapte praf
15 g zahar
5 g drojdie uscata
50 ml lapte( pt glasat)
mac, susan(optional)


Mod de preparare:
Se introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit.
Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu faina. Impartim coca in 6 parti egale apoi modelam aluatul in bare lungi de aproximativ 30 cm.Innodam bara iar capetele le dam dedesubt.
Preincalzim cuptorul la 185 grade.
Chiflele se pun intr-o tava pe hartie de copt , le acoperim cu un prosop si le lasam sa dospeasca 30 minute.
Se ung apoi cu lapte si se presara cu seminte( optional)
Se dau la cuptorul incalzit pina fac o creusta aurie.
Dupa ce sunt coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Pofta mare !

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru premiul de la festival ! sa-l folosesti sanatoasa si cu placere. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lia multumesc mult de tot si iti doresc in continuare Bafta la etapa a doua....

    RăspundețiȘtergere