Pagini

luni, 24 octombrie 2011

Curcan Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”-vin de carne şi usturoi -, reteta adusa in India de portughezii din Goa) a fost gatita initial cu carne de miel, rosii, usturoi si vin. Indienii au preluat preparatul si l-au transformat intr-un curry( un fel de tocanita de-a noastra), prin adaus de condimente specifice. Acest fel de mancare este adecvat numai pentru cei care iubesc mancarea  condimentata.  si  poate fi  preparat cu o zi inainte de servire - are un gust chiar mai bine daca il mananci in ziua urmatoare.











Ingrediente:
800 g carne curcan
5 ardei iuti rosii
5 cm ghimbir
7 catei usturoi
2 cepe
1 lingurita chimen
5 catei usturoi
1 lingurita boabe de piper
1 varf lingurita anason
1 varf cutit curry
1 baton scortisoara
2 lingurite zeama de lamaie
100 ml vin alb
75 ml ulei
1 cub zahar brun
sare
frunze patrunjel

Mod de preparare:
Indepartam pielita de pe carne si o taiem cuburi.
Din toate condimentele plus usturoi, ghimbir curatat si zeama de lamaie facem o pasta cu blenderul. Daca e nevoie adaugam si putin ulei. ca sa obtinem o pasta moale.Tot in blender taiem si ardeii iuti( cu sau fara seminte, cat de iute vreti sa fie mancarea) si ii omogenizam cu pasta obtinuta .
Cu jumatate din pasta ungem cuburile de carne pe care le acoperim si le dam la rece cateva ore.
Incalzim uleiul in tigaie si sotam ceapa tocata marunt.Asaugam apoi restul de pasta si sotam in continuare 5-7 minute.Daca este necesar adaugam putina apa.
Adaugam cuburile de carne si le prajim pe toate partile.
Adaugam vinul , acoperim si fierbem pina este facuta carnea.
Punem zaharul, curry, ceilalti 5 catei usturoi taiati felii si lasam sa fiarba inca 5 minute.Asezonam.
Presaram frunze de patrunjel verde tocat deasupra si servim cu garnitura de orez sau de cartofi.
Pofta mare !

3 comentarii: