Un aperitiv rapid, usor de facut , dar foarte gustos....
Am folosit foietaj cumparat, din acela congelat. Se poate face si "in casa" dar chiar nu merita munca. Cel cumparat este foarte bun. Si cum aveam mai multe de pregatit pentru Revelion...am fost bucuroasa ca il aveam in casa.
Ingrediente:
800 g aluat foietaj
200 g crema de branza
10 felii sunca Praga
1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat , la temperatura camerei, de seara pina dimineata.
Intindem aluatul- il despachetam- si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema de branza peste aluat.
Asezam feliile de sunca pe doua randuri, apoi rulam foietajul, dar nu prea strans.
Taiem sulul de aluat din 2 in 2 cm si asezam rulourile intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Ungem deasupra rulourile cu ou batut si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute , cand rulourile vor fi frumos rumenite deasupra.
Serviti rulourile neaparat calde, alaturi de un pahar cu vin sau bere rece.
Te-am nimerit la fix pentru ca ador aluatul foietat,deci rulourile sunt grozave!Pupici Sidy!
RăspundețiȘtergereMinunat. Am facut si eu si sunt foarte buneeee. Trebuie sa repet operatiunea, bine ca mi-ai adus aminte.
RăspundețiȘtergereSidy,UN AN BUN SA AI,felicitari,esti o bucatareasa desavarsita
RăspundețiȘtergereMENUCA
O reteta pe placul meu avand in vedere foietajul:)
RăspundețiȘtergereimi place mult de tot! Am mai facut si vreau sa mai fac zielle astea!
RăspundețiȘtergereNu stiu cum se face ala de-i ploua in gura... :))
RăspundețiȘtergereSunt bune sigur.
RăspundețiȘtergereEu am facut de Anul Nou Carnaciori de bere cu foitaj. Sunt preferatele lui Alex.
Le fac si eu mereu..copii sint indragostiti de aceste mini pizza cum le spune ei.Arata tare bine si foarte fragede.Eu le mai ung si cu BBQ sos.
RăspundețiȘtergereFoarte simplu si buuun! Abia astept sa o incerc! Te pup
RăspundețiȘtergereBuna Sidy,ai niste retete minunate..aceasta este pe placul meu,am toate ingredientele acasa si am sa ma apuc de treaba!:)
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase sunt rulourile tale Sidy!
RăspundețiȘtergereFac si eu cu anumite umpluturi, ale mele sunt crantanele cu masline, cu sunca....Imi place sa lucrez cu foietaj, e comod si mai ai posibilitatea sa prepari de aceeasi data felurite minunatii cu diferite umpluturi, numai ca eu le am la capitolul ,,Crantanele,, Te pupic!
bune sunt aceste crantanele cum bine sune Marielena;si eu le fac des la familie
RăspundețiȘtergerepupici!