Pagini

miercuri, 22 februarie 2012

Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

O reteta de inspiratie franceza(Gratin Dauphinois), cu cartofi rumeniti bine in cuptor.Este o mâncare usoara ,pe care o poţi face foarte rapid, fără prea multă migală.Simpla de facut si foarte gustoasa.Incercati....











Ingrediente:



1 kg cartofi
30 g unt
200g  branza rasa
50 g cascaval
1 lingura pesmet
200 ml smantana
5-6 oua
1 legatura patrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare:

Se fierb cartofi intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine, se lasa un pic dupa ce au fost scosi de la fiert, sa se raceasca.
Cartofi se curata si se taie ,se pun intr-un vas Yenna uns cu unt si presarat cu pesmet.
Asezonam si punem peste, ouale batute spuma si amestecate cu branza rasa, smantana si frunzele de patrunjel verde tocate.
Se presara deasupra cascaval ras, se pun cateva bucatele de unt si se da la cuptor.Am ornat cu cateva feliute de carnati si ardei rosu.
Se da la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pentru 35-40 min, sa se rumeneasca frumos.
Se serveşte fierbinte, ca garnitură la friptură, alături de murături sau sosuri.Se poate servi si ca atare.
Pofta mare !

4 comentarii:

  1. super reteta...eu acum am in cuptor cartofi frantuzesti...

    RăspundețiȘtergere
  2. Prima venita,prima servita.
    Multumesc frumos pentru sustinerea in concursul de pe Bucatras.ro!
    Pup cu drag!
    Nooooooooooooo siiiiiiiiiiiiiii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buni!Arata si tare bine!Imi place!

    RăspundețiȘtergere