Pagini

vineri, 17 februarie 2012

Chifle pentru sandwichuri

Azi am facut cateva chifle pentru sandwichuri. Coaja e crocanta, iar interiorul este foarte moale, pufos si gustos. Merg la fel de bine langa o cana cu lapte caldut, asa simple sau unse cu gem...

Ingrediente:

150 ml lapte caldut
150 ml apa calduta
2 lingurite sare
4 linguri ulei de masline
550 g faina alba
110 g faina neagra
7 g drojdie uscata Dr Oetker
2 cuburi de zahar brun
2 lingurite seminte de in

Mod de preparare:


Aluatul se poate prepara in masina de paine sau se poate framanta cu mana. Eu l-am facut in masina de paine. Am introdus in cuva masinii ingredientele mai sus enumerate exact in ordinea in care sunt, mai putin semintele de in. Am planificat masina pe programul 7DOUGH-aluat si i-am dat drumul sa framante.
Cand s-a auzit semnalul sonor am adaugat semintele de in si am lasat masina sa-si faca programul de framantat si dospit. Cand aluatul a fost gata, l-am rasturnat pe o fata de masa presarata cu faina, am mai framantat de 2-3 ori, apoi am facut un sul din care am taiat cu cutitul 14 mingiute.
Le-am pus pe o foaie de copt intr-o tava si am pornit cuptorul. Cat timp acesta se incalzeste, am lasat aluatul sa mai dospeasca dupa ce l-am dat cu pensula inmuiata in apa.
Cand cuptorul s-a incalzit bine la 200 de grade, am dat tava la cuptor si am lasat chiflele sa se coaca 30-40 de minute pana s-au rumenit frumos.
Le-am scos din cuptor si asa fierbinti le-am mai pensulat o data cu apa, deasupra.
Simtiti mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor?
Pofta mare!









10 comentarii: