Pagini

miercuri, 29 februarie 2012

Ciorba de leurda

De abia am astept să ma reîntâlnesc cu zilele mai lungi si mai călduroase, cu soarele si copacii înfloriti si, mai ales, cu verdeturile proaspete din piete.Mie cel mai mult imi place leurda, cu aroma ei specifica de usturoi...





INGREDIENTE

400 g leurda
300 ml iaurt sau lapte batut
1 ou
vegeta
marar verde
ulei

MOD DE PREPARARE 

Leurda de spala si se rup frunzele in doua.
Intr-o cratita se incinge putin ulei, se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei.
Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim gustul de sare si piper.
La sfarsit adaugam mararul verde tocat, stingem focul si adaugam si laptele batut, in ciorba.
Cine doreste poate adauga smantana in ciorba, la servire.
Pofta mare !

PS...cine doreste o poate face ca supa de salata verde.Atunci prajim putina slaninuta, cand e gata punem un ou peste ea, invartim pina se coaguleaza oul, adaugam usturoi apoi apa si leurda. Cand sunt fierte punem 1 l lapte prins( iaurt sau sana) si marar verde deasupra...La servire se poate adauga smantana.

Un comentariu: